Počeo Arsenal 06: Skunk Anansie, Bajaga, Viva Vox blistali pred 7.000 ljudi! (video)

Počeo Arsenal 06: Skunk Anansie, Bajaga, Viva Vox blistali pred 7.000 ljudi! (video)

Autor: | 24/06/2016

0


Šesto izdanje Arsenal Festa u četvrtak uveče u Kragujevcu počelo je sjajnim nastupima britanskih alternativaca Skunk Anansie, kao i Bajage i Instruktora, Viva Voxa i brojnih drugih koji su, na Main Stage-u, Gardenu i Explosive DJ Stage-u, po toplom i suvom vremenu okupili više od 7.000 zadovoljnih i raspoloženih ljubitelja dobrog zvuka. Sponzor festivala je Jelen pivo.


Skunk Anansie su na Main Stage-u krenuli vrlo žestoko sa pesmom Tear The Place Up. U gitarskoj grmljavini, prepoznatljivi, vokal pevačice Skin pokazao se u punoj svojoj snazi već od sledeće pesme I Believed In You i That Sinking Feeling.


Publika se zagrejala i pokrenula uz Because of You, jednu od pesama iz 2009. godine kada su se Skunk Anansie vratili na muzičku scenu posle deset godina pauze. God Loves Only You bila je praćena prizorima Afrike na video bimu, a stari favorit Twisted (Everyday Hurts) iz 1996. godine izazvao je ushićenje u auditorijumu. Posle My Ugly Boy, Skunk Anansie su odsvirali svoja dva najveća hita – Weak i Hedonism, koje je ženski deo publike (u proseku vrlo mlad) otpevao horski.

Raspoložena publika tražila je još, i dobila je dve pesme na bis, od kojih je potonja Little Boy Swastikkka – inače prvi singl grupe – bila ispraćena ovacijama.

Bajaga i Instruktori su se, posle tri godine, vratili na Arsenal, i to na veoma ubedljiv način. „Sa druge strane jastuka“ bila je uvod u zanimljiv program, sačinjen od 15 pesama i osvežen novim Žikinim najavama za većinu numera. Uz standardne adute poput „Verujem, ne verujem“, „Vesele pesme“, „Godine prolaze“, u set listi se našlo mesta i za stvari koje bend ređe izvodi u poslednje vreme – „Dobro jutro, džezeri“, „Francuska ljubavna revolucija“, „Na vrhovima prstiju“, „Jedino to se zove ljubav“... Silazak sa bine usledio je posle horski otpevane „Tišine“.


Festival je, kad je u pitanju Main Stage, bio otvorio hor Viva Vox koji je prvi put nastupio u Kragujevcu. Šumadijska publika je, očigledno, bila željna njihovih obrada popularnih hitova, pa je u prilično velikom broju ispunila prostpor ispred pozornice još pre 21 čas, i bukvalno je horski pevala skoro sve, od uvodne „By the Way“ Peppersa. Ređali su se Queen, Rage Against the Machine, Metallica, Prodigy u prepoznatljivom Viva Vox koloritu, a završna je bila „Show Must Go On“.


Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Teodora Ćirić