Anja Stojković: Londonska bejbi žurka (foto)

Anja Stojković: Londonska bejbi žurka (foto)

Autor: | 21/06/2016

0

U predivnom ambijentu ekskluzivnog “Arts Cluba” u Londonu, buduća majka Anja Stojković, mlađa kćerka proslavljenog fudbalera, a sada trenera Dragana Stojkovića Piksija obeležila je „bejbi šauer“, na kome su se okupile njene prijateljice iz svih krajeva sveta, a na kraju slavlja usledilo je najveće iznenađenje - iz Kine je došao i njen otac.

Za organizaciju čitavog događaja bila je zadužena njena starija sestra Andrea, koja se uz pomoć osoblja “Arts Cluba” potrudila da sve bude bajkovito i u skladu sa istančanim ukusom buduće majke.

Zabava je bila prepuna iznenađenja, pa su Anja i njen verenik, uspešni vozač Hugo Valente, tek tog dana saznali da će postati roditelji devojčice, a jedina u porodici koja je znala pol bebe bila je Andrea.

- Mojoj sestri je bilo potrebno oko mesec dana za organizaciju „bejbi šauera“. Većina gostiju nije ni znala da sam u drugom stanju i sve to trebalo je da bude iznenađenje za njih, pa zadatak da okupi moje drugarice iz svih krajeva sveta nije bio nimalo lak, ali je uspela u tome. Moje prijateljice bile su zbunjene kada su dobile pozivnice, jer su zapravo tek tada saznale da čekam bebu, a naročito su bile šokirane kada su me na proslavi videle sa ogromnim stomakom. Sve su se odazvale pozivu, zbog čega sam bila iznenađena i presrećna. Čak je jedna moja prijateljica došla iz Njujorka samo na jedan dan kako bi bila na bejbi šaueru. Osim mojih trideset drugarica, mame i sestre, na kraju slavlja pridružili su mi se Hugo i tata, kao i nekoliko vrlo dobrih drugova - počinje priču buduća majka.

- Moja sestra Andrea nije imala nimalo lak zadatak jer je sve organizovala iz Kine, gde je donedavno boravila sa roditeljima, a osim male pomoći od naše mame, sve je sama morala da osmisli jer, da je bilo koga drugog uključila u organizaciju, morala bi da mu otkrije pol bebe. Osim toga, dobro zna koliko je moj ukus specifičan, pa je morala da se potrudi da sve bude tako da se meni dopadne, a na kraju je prevazišla i moja najveća očekivanja. Zaista, sve je bilo mnogo bolje nego što sam zamišljala - iskrena je dvadesetpetogodišnja brineta.


- Iako živimo u Parizu, odlučili smo da slavlje bude u Londonu, gde sam studirala i gde imam mnogo prijateljica. Osim toga, mnoge drugarice došle su iz Amerike, pa im je bilo lakše da putuju do prestonice Velike Britanije. Pored toga, “Arts Club” je otmeno mesto sa prijatnom atmosferom, kakvo retko gde postoji, pa su se svi gosti osećali kao kod kuće, što nam je i bio cilj. To je jedno od najelitnijih mesta u Londonu, ali smo lako rezervisali termin za moju proslavu jer su moj verenik i brat Marko članovi tog kluba.

S obzirom na to da atraktivna kćerka Snežane i Dragana Stojkovića jako voli modu, u prilog čemu najbolje govori činjenica da je studirala modni dizajn na britanskom koledžu "Central Saint Martins", kao i u Parizu na "Parsonsu", a sarađivala je i sa japanskim izdanjem časopica “Vog”, bilo joj je važno i da tog dana izgleda lepo i posebno.

- Želela sam da tog dana budem u belom, nimalo mi nije bilo lako da pronađem takvu haljinu, a da je trudnička. Na kraju sam se opredelila za kreaciju mog omiljenog dizajnera Rolanda Moureta - otkriva nam mlađa Stojkovićeva kćerka i priznaje da je tog dana bila jako uzbuđena.

- I pored velikog uzbuđenja, kada se sve završilo, potrudila sam se da budem dobra domaćica svojim gostima.

Ceo ambijent bio je dekorisan u beloj, plavoj i roze boji, a pošti gosti nisu znali pol bebe njihovi pokloni bili su neutralnog kolorita.

- Zbog specifične dekoracije mnogi gosti pomislili su da nosim blizance. Čak je i torta bila spolja neutralna, a unutra roze. Čitava ideja bila je da saznamo pol bebe tek kada presečemo tortu.

Tako je i bilo, a na Andreinu ideju, sve zvanice su na kraju slavlja dobile mali poklon, “OPI” lak za nokte sa natpisom “It’s a Girl” - priča Anja, koja nam otkriva zbog čega je odlučila da tek na bejbi šaueru sazna pol bebe.

- Nisam žurila da saznam pol deteta. Dopala mi se ideja da, kada isečem tortu, izvadim parče plave ili roze boje u okruženju moje porodice i najbližih prijatelja i tako saznam da li ću dobiti devojčicu ili dečaka. Malo je trenutaka u životu kada imamo priliku za ovako lepa iznenađenja. Osim za mene, to je i za Huga bilo veliko iznenađenje. Zapravo je samo Andrea znala pol deteta, posle prvog ultrazvuka, ali kako je tada bila u Kini doktorka joj je tu vest saopštila telefonom. Morala je da ćuti o svemu mesec i po dana, i nimalo joj nije bilo lako da čuva tajnu. Ipak, trenutak kada su se okupili moji najbliži i kada smo svi u isto vreme saznali pol zaista nema cenu.

Kada su presekli tortu i videli roze boju, nežna osećanja preplavila su kako buduće roditelje, tako i članove porodice Stojković, koji nisu mogli da sakriju suze, a naročito emotivno reagovao je naš proslavljeni fudbaler. S druge strane, samo najmlađi član porodice Stojković Marko nije bio na slavlju sa familijom, ali je preko interneta bio uz njih sve vreme.

- Nažalost, Marko nije mogao da dođe jer trenutno stažira u jednoj kompaniji u Dubaiju, ali je sve vreme bio uz nas preko „Facetimea“. S druge strane, tata me je mnogo obradovao svojim dolaskom, jer sam mislila da ga neću videti do kraja leta. Uspeo je da izdvoji tri dana i dođe iz Kine, što me je mnogo usrećilo. On je i najemotivnije reagovao u trenutku kada smo presekli tortu i videli roze boju. Počela sam da plačem tek kada me je zagrlio i kada sam videla koliko su ga emocije preplavile. Mama je takođe bila oduševljena, jer ona mnogo voli devojčice - tvrdi buduća majka, koja ističe da je i njen verenik takođe bio izuzetno srećan što će postati otac devojčice.

- Moram da priznam da je Hugo bio najuzbuđeniji jer u njegovoj porodici preovlađuju muškarci. Pošto je po ocu poreklom Italijan, objasnio nam je da se po njihovom običaju devojčice tretiraju kao princeze, tako da već sada znam da će naša kćerka biti tatina mezimica.

Stojkovićeva tvrdi da uživa u trudnoći i da se polako sprema za porođaj, ali i da joj svi članovi familije ugađaju tako da su je potpuno razmazili.

- Potpuno sam atipična trudnica jer i dalje nosim štikle, izvršavam svakodnevne obaveze, samo sam smanjila putovanja. Nažalost, Huga više ne mogu da pratim na trkama iako mu sezona traje, ali to je jedino što se promenilo. On je vrlo pažljiv prema meni i nije propustio nijedan moj pregled kod lekara i pored mnogobrojnih obaveza koje ima, a nedavno je zakazao i 4D pregled, jer želi da vidimo kako će beba izgledati. I članovi moje porodice su me razmazili, a naročito mi ugađa mama - kaže Anja.


- Kao svaka žena koja čeka svoje prvo dete vrlo sam srećna i uzbuđena, ali mnogo se više raduju članovi Hugove i moje porodice, jer su i oni u istim godinama postali roditelji.

Zgodna brineta tvrdi da još nije počela da kupuje stvari za bebu, a kako su gosti na bejbi šaueru imali zadatak da daju predloge za imena, planira da sve detaljno iščita i izabere ime za svoju devojčicu.

- Ima interesantnih imena, tako da nam neće biti lako da se usaglasimo koje ime ćemo dati našoj kćerki. Teško je izabrati ime koje je internacionalno i koje može da se izgovori na svim jezicima. Odlučili smo da se porodim u Americi, imamo sobu u stanu koja je njoj namenjena, ali je nismo opremili jer ne želim da žurim. Biće sve kako treba, ima vremena za to - zaključuje kćerka pete “Zvezdine” zvezde.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Lisa Lubanova
Tagovi: Anja Stojković