Nebojša Pajkić o Isidori i ljubavi: Mi ni mrtvi nećemo biti mrtvi

Nebojša Pajkić o Isidori i ljubavi: Mi ni mrtvi nećemo biti mrtvi

Autor: | 20/06/2016

0

Nebojša Pajkić je najnovijoj kolumni za portal BKTV News ispričao dirljivu priču o supruzi Isidori Bjelici, koja je četvrti put pobedila opaku bolest, ali i o lažnim prijateljima i poznanicima koji su tvrdili da je spisateljica izmislila bolest.

- Odmah posle treće hemoterapije trećeg ciklusa, izmučena, sela je u avion, iako joj je krv liptala skoro pola leta, da još jednom doživi operu u “Metu”. Takva je moja ljubav. Nikada niko neće da nam poveruje kako je išla lepa i namirisana na najteže terapije i kako nas je zasmejavala crnim humorom dok se previjala od bolova. Da, moja ljubav je uprkos najgorim statistikama i prognozama probala bukvalno sve da bi još malo ostala u ovoj dimenziji uz našu dečicu... Sam Bog zna šta sve nije izdržavala i probala i o tome je samoironično i humorno pisala u “Spasu 3”. Moja divna, luda, čarobna, herojska Isidora je bukvalno probala i izdržavala sve samo da bi Vila i Lav imali koji mesec duže svoju mamu na ovom svetu. E da, ali tako ne izgledaju i ne ponašaju se oni koji su osuđeni na smrt najtežom bolešću, oni se sakriju i umru u tišini daleko od svih. Jer to je Balkan - napisao je između ostalog Nebojša Pajkić.

On je objasnio i zašto je ljut na one ljude koji nisu verovali da je bolesna.

- Mila moja ljubavi, ja koji sam tri godine svedok tvoje najstrašnije golgote, tvog fizičkog stradanja i muka koje teško mogu sa bilo čim da se porede, mogu samo da ti kažem da sam presrećan što monstrumi pričaju takve stvari o tebi. Volim te, ljubavi moja najdraža, i nije važno da li ćemo u ovoj dimenziji ostati još koji mesec ili godinu, važno je da si i u najvećoj patnji i muci imala i imaš više stila i humora nego što će ti bednici imati u najvećoj sreći. Većina naših prijatelja je već sa one strane, Branko Vukojević, Tirke, Dragoš, Raša, Olja, Pavić, Gaga, Bata, Brana... Sto puta je Isidora rekla: "Smrt nije tako strašna, mili, u nebeskom Beogradu nam je većina prijatelja". Ali moja ljubav se ne predaje zbog naše dečice, jer im treba mama. Raduj se, ljubavi moja, iako oni ne znaju kako je to kada čekaš tumor markere, ni kada ti vade utrobu, ni kad primaš hemoterapiju, raduj se, jer ako prokleta, najgora ološ u ovoj čaršiji ne veruje da si bolesna, neće nam verovati ni da smo mrtvi, a mi ni nećemo biti mrtvi jer te muž tvoj ljubi i divi ti se beskrajno i na ovom i na onom svetu - završio je Pajkić.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Hello!/Mirko Tabašević