Ben Kingsli: Samo žena može da pretoči mušku ranjivost u film

Ben Kingsli: Samo žena može da pretoči mušku ranjivost u film

Autor: | 05/06/2016

0


Film "Learning to Drive" u kojem se Ben Kingsli pojavljuje, režirale su, napisale i producirale tri žene.

Ovaj veteran glumišta poziva filmsku industriju da ženama pruži veću ulogu iza kamere. Prema njegovoj poslednjoj izjavi, planira različite vrste produkcija sa ženama režiserima i piscima.

- Smatram da je sve drugačije kroz prizmu, objektiv i perspektivu ženskog oka, ljubavnog i toplog oka. Žao mi je što moram da kažem da sam u karijeri radio samo s četiri ženska režisera. Ako pogledate moj CV, videćete da sam bio uključen u dosta filmova, tako da je to užasan disbalans - rekao je Kingsli.

Glumac je istakao da su sve dame s kojima je do sada radio imale izvanrednu sposobnost da prikažu "mušku ranjivost" na ekranu.

- Postoji samo jedan muški režiser - ili možda dva - koji zaista mogu da razumeju psihu glumaca i uspeju da je pretoče na male ekrane - dodaje popularni engleski glumac.

Njegovi filmovi koji su do sada bili nominovani za Oskara ili za koje je osvajao ovu zlatnu statuu, režirali su vrsni fimski znalci poput Martina Skorsezea, Stivena Spilberga i Romana Polanskog.

Ben Kingsli i Patriša Klarkson

Režiserka najnovijeg filma "Learning to Drive" u kojem se Kingsli pojavljuje je Izabel Koišet, producentkinja je Dana Fridman, a pisac Sara Kernočan.

Kingsli igra usamljenog taksistu šeika i instruktora vožnje u Njujorku. Jedan od njegovih klijenata je književna kritičarka koja pokušava da nastavi sa svojim životom nakon što ju je muž ostavio zbog mlađe žene. Nju igra Patriša Klarkson, kojoj je uloga u komediji "Pieces of April", donela nominaciju za Oskara 2003. godine.

- To je prosto objektiv kroz koji kao režiserka može da vidi samo Izabel - rekao je glumac.

Inače, ovo je druga saradnja Kingslija i Koišet, Špankinje koju on on opisuje kao jednu od najtalentovanijih režiserki s kojima je radio.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images hellomagazin