Ulepšajte kupatilo dodirom boje

Ulepšajte kupatilo dodirom boje

Autor: | 30/05/2016

0

Prirodne nijanse su veoma popularan izbor za kupatila, ali to ne znači da je dodavanje boja potpuno van domašaja.

U malim prostorima jaka boja može delovati kao pomalo riskantan potez, ali je realnost sasvim drugačija. Na maloj skali je znatno lakše u radu sa odvažnim nijansama bez preteranog zatvaranja prostora.

Predstavljamo vam nekolilo najpopularnijih načina na koje možete dodati živopisne boje u dizajn vašeg kupatila, dok u isto vreme ostavljate svoj prostor čistim i kompaktnim.

1. Prvo krečenje

Praktično govoreći, krečenje je najjednostavniji i najisplatljiviji način na koji možete dodati veliki uticaj boja na prostor. Stručnjaci savetuju da prvo izaberete glavnu nijansu i zatim izgradite ostatak vaše šeme boja oko nje.

2. Opredelite se za akcentni zid

Ako vam se ideja o dodavanju jarke boje celokupnoj prostoriji čini pomalo previše agresivnom za vaš ukus, probajte da dodate živopisnu boju na samo jedan njen deo. Ključ ovog dizajna predstavlja izbor pravog zida koji će postati vaš izložbeni komad. Pokušajte sa onim koji predstavlja centralnu tačku prostora ili okrečite zid koji se nalazi nasuprot vaših vrata od kupatila.

3. Igrajte se sa raznobojnim pločicama

Kada su pločice za kupatila u pitanju važi pravilo manje je više. Prošli su dani kada su se svi zidovi prekrivali zasićenim keramičkim pločicama. Moderna kupatila radije koriste raznobojne pločice kako bi usmerila pažnju na njihovu centralnu tačku. Koristite ojačan tuš nalik onima u spa centru ili načinite pozadinu vašeg prostora za kupanje i tuširanje veoma dopadljivom.

4. Probajte sa kadom

Ovo predstavlja modernu opciju koja će dodavanjem zatamnjene kade definitivno načiniti uticaj u celokupnom dizajnu. Možete izabrati između različitih materijala kao što su bakar ili obojeni porcelan, ali bilo koju od njih da odaberete, budite sigurni da ste izabrali nijansu kojom ćete biti zadovoljni dugi niz godina.

5. Istaknite svoje umivaonike

Onda kada se radi o dodavanju boje vašim umivaonicima, imate dve opcije: dodati boju na njegovom vrhu ili na bazi. Razmotrite da uvek izaberete jednu od njih dve, a drugu površinu održavajte neutralnom radi balansa. Raznobojne baze često mogu predstavljati uradi sam projekte i najbolje funkcionišu na velikim umivaonicima sa ormarskim prostorom ili policama. Za ploču oko umivaonika bi bilo najbolje da izaberete šareni mermer ili granit.

6. Koristite raznobojne peškire

Kao često pominjana stavka koja sačinjava idealan izbor kada je u pitanju dodavanje boja kupatilu, peškiri su dostupni u svim mogućim nijansama, relativno su jeftini, dok ih možete veoma lako zameniti ako se ikada predomislite.

, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor