Sastojci:
400 g višanja bez koštica
½ dl ulja
prstohvat soli
2 kašičice šećera
Priprema:
1. Višnje (sveže ili smrznute) prelijte vodom, pošećerite i kuvajte desetak minuta.
2. Na ulju propržite brašno (kao za zapršku), ali tako da ostane svetlo.
3. U skuvane višnje, zajedno s tečnošcu u kojoj su se kuvale, sipajte uprženo brašno uz lagano mešanje i posolite po ukusu.
4. Kuvajte sos sve dok ne postane gladak i dovoljno gust. Ako vam se ucini da je pregust, dodajte vode, a ako je redak, kuvajte malo duže ili dodajte još svetle zaprške.
Napomena: Ovaj sos u Vojvodini služe uz bečke šnicle, dinstanu teletinu, s krompirom... Možete ga koristiti i za deserte, ali onda umesto brašna upotrebite gustin koji cete rastvoriti u malo hladne vode.
Pročitajte još
Četiri kore, čokolada, puding i maline: Recept za Baron tortu koju je Čkalja obožavao
Recept za Baron tortu
28/03/2024
Saznajte višeDivlja čaga, moćno oružje iz Sibira koje čuva vaše zdravlje
Ekstrakt divlje čage je moćni preparat iz Sibira
26/03/2024
Saznajte višeOvako se hranio genije: Nikola Tesla imao je veoma strog režim, a jedan obrok nikada nije preskakao
Ishrana Nikole Tesle bila je specifična
26/03/2024
Saznajte višeLilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
Lilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
25/03/2024
Saznajte višeOvako se sin uči da postane džentlmen i šmeker: Đoković uveo strogo pravilo Stefanu
Pravilo Novaka Đokovića za sina Stefana
23/03/2024
Saznajte više
Komentari (0)