Umesto na nastupu Brena na policijskom ispitivanju

Umesto na nastupu Brena na policijskom ispitivanju

Autor: | 16/05/2016

0


U nemačkom gradu Hagen Lepa Brena i Amar Jašarspahić Gile trebalo je da održe koncert.

Međutim, sve je otkazano u poslednjem trenutku, zbog, kako tvrdi organizator Husein Velagić, Breninog neprofesionalizma.

Popularna pevačica je, kako pišu bosanski mediji, odbila da nastupa dok joj ne bude isplaćen dogovoreni honorar.

Velagić joj je, priča se, ranije isplatio deo novca i trebalo je da joj da još 2.000 evra pre početka koncerta. Kako to nije učinio, ona je odbila da dođe u dvoranu. S obzirom na to da sala nije bila puna, organizator je odbio da da ostatak novca jer joj je ranije na ime kapare, navodno, uplatio 7.000 evra.

Velagić je potom pozvao policiju i prijavio pevačicu zbog prevare. Najavljuje da će u utorak, posle praznika koji je u Nemačkoj, protiv nje podneti tužbu, prenosi Avaz.

Velagić tvrdi da je policija od Brene uzela novac koji je dobila za taj koncert, a kako ga nije održala, kako on kaže, novac je morala dati da bi se vratio publici zbog kupljenih ulaznica.


Međutim, Brenin menadžer Bane Obradović tvrdi da Velagić nije ispoštovao dogovor. Takođe, demantuje da je policija uzela novac od nje te da je više od sat zadržala na ispitivanju.

- On uopšte nije dao novac, ništa nije platio, ni rasvetu, razglas... To mogu potvrditi svi koji su te večeri bili u dvorani. Zapravo, problem je nastao onda kada je Brena od njega tražila da potpišu ugovor jer ona nigde neće da radi ukoliko sve nije regularno. Velagić nije hteo da potpiše ugovor da bi izbegao plaćanje poreza.

- S druge strane, policija nije uzela samo Breninu izjavu već je obavila razgovor sa svima koji su bili uključeni u organizaciju, muzičarima, konobarima...Ona je došla u Nemačku iako joj nije ranije isplaćen honorar, mada je bio dogovor da sve dobije unapred. Znači, nije tačno da joj je dao deo novca, a da je ostatak trebalo te večeri. Od njih nije dobila ništa - kaže Obradović i ističe da Brena nije zadržana u policiji jer je noć kasnije nastupala u Holandiji.

Poznavaoci muzičkih dešavanja u Nemačkoj tvrde da Velagić nikad nije bio menadžer, već da se inače bavi prodajom mesa, ali i da Brena nije prva koju je prevario na sličan način.

Kada je pevač Gile čuo da policija u hotelu razgovara s Brenom, zajedno s njenim muzičarima, pobegao je iz dvorane na službeni ulaz. Nije se pojavljivao u hotelu dok policija nije završila svoj posao.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Promo hellomagazin
Tagovi: lepa brena

Najnovije vesti