Pet rajskih ostrva na kojima automobili nisu dobrodošli

Pet rajskih ostrva na kojima automobili nisu dobrodošli

Autor: | 16/05/2016

0

Lepo je kupati se i uživati u letnjim radostima, naročito na ostrvima gde je more toliko čisto da se dno vidi sa dajline od nekoliko metara. Ako je pritom automobilima zabranjen pristup na
ostrvo, odmor postaje još bolji!

Hidra, Grčka

Ostrvo se proslavio davne '57, kada je na njemu Sofija Loren snimala film "Dečak na delfinu". Ima poseban arhitektonski status, tako da je svaka novogradnja (teoretski) zabranjena. Na njemu nema nikakvog saobraćaja, osim vožnje na magarcima, koji služe za najveći deo transporta.

Holboks, Meksiko

Zaboravite Akapulko i provedite odmor na Holboksu, malom ostrvu severoistočno od Jukatana. Izgled Holboksa je zaista fascinantan - karakterišu ga peščani putevi, trošne kuće, ali i bajkovita odmarališta i neobični turisti koji se vozikaju okolo malim golf vozilom. Pomislili biste da je vreme ovde definitivno stalo.

Maretimo, Italija

Italijansko ostrvo simbol je opuštenog stila života. Jedno je od najboljih mesta za sedeje u hladovini, čitanje knjige, i uživanje u dobrom kapućinu. U suštini, ovo je malo selo bez automobila gde svako pozdravlja svakog, jer se svi vrlo dobro znaju. Ostrvo ima raskošnu floru i faunu, a zadivljujuće plaže nikog ne ostavljaju bez daha.

Prinčevska ostrva, Turska

Ovaj netaknuti arhipelag je samo nekoliko kilometara udaljen od Istanbula. Arhipelag čini ukupno devet ostrva, a s obzirom na to da nema saobraćaja, posetiocima se nudi prevoz u vidu konja sa zapregom. Ovde vladaju mir i tišina, koju tu i tamo nadglasa zvuk električnih bicikala i galebova. Vikendom se dobar deo stanovnika Istanbula spusti na odmor na ostrva.

Lopud, Hrvatska

Ostrvo u blizini Dubrovnika, do kojeg se iz grada Sv. Vlaha trajektom stiže za pedesetak minuta, vrlo je mirno i opuštajuće, tako da je jedino što tamo treba da ponesete - nekoliko dobrih knjiga. Put kroz mesto vodi do predivne plaže Šunj, do koje se pešice stiže za dvadeset minuta. Tamo se nalazi nekoliko barova, a oni koji vole da se kupaju bez odeće, mogu slobodno da se zapute na kraj plaže i uživaju. Ako već putujete na Lopud, svakako posetite i ostrva Šipan i Koločep.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin