Ekskluzivno u magazinu "Hello!" - Filip i Madlena Cepter: "Tajne naše ljubavi i uspeha"

Ekskluzivno u magazinu "Hello!" - Filip i Madlena Cepter: "Tajne naše ljubavi i uspeha"

Autor: | 09/05/2016

0

Život u istinskoj raskoši i bogatstvu bračnom paru Madleni i Filipu Cepter odavno nije san, već realnost u kojoj se decenijama bude i odlaze na počinak, ali ih to nimalo nije promenilo, već samo inspirisalo da njihova dela komuniciraju sa ljudima, sa željom da grade jedan kvalitetniji svet.

Imperiju koja nosi naziv porodičnog prezimena Cepter, čije je značenje žezlo, Filip Cepter počeo je da stvara pre tri decenije, otvaranjem fabrike za proizvodnju visokokvalitetnog posuđa od čelika. I posle toliko godina on i njegova supruga maksimalno su posvećeni radu na brendu, koji su kroz godine proširili na brojne sfere poslovanja na pet kontinenata.

Značajan je i njihov društveni angažman, posebno u domenu kulture, za čiji uspeh je pre svega zaslužna gospođa Madlena, koja je ulaganjem u umetnost stvorila kulturno blago, u vidu raznovrsnih kolekcija književnih i umetničkih dela.

Najupečatljiviji primer njene ljubavi prema umetnosti svakako je Opera i teatar “Madlenianum”, njihova nezaobilazna stanica prilikom svakog dolaska u Srbiju i jedno od omiljenih mesta njihove kćerke Eme. Petnaestogodišnja tinejdžerka, učenica druge godine američke gimnazije, kruna je braka dugog više od četiri decenije.
Dinamičan život na četiri adrese, u luksuznim vilama u Monte Karlu, Beču, Parizu i Beogradu, tročlanu porodicu inspiriše da budu još kreativniji.

U godini kada kompanija “Cepter” obeležava jubilej poznati bračni par ekskluzivno za magazin “Hello!” otkriva da je, između ostalog, tajna njihovog uspeha u činjenici da ih već četiri decenije braka spaja ljubav u kojoj su im ideali ispreplitani, te nije postojao razlog da se umore koračajući zajedno.

Životna priča porodice Cepter vredna je divljenja, ali vi retko istupate u javnost na tu temu. Zbog čega je to tako?

Madlena: Što se tiče domaće štampe, Filip je nedavno govorio za jedan nedeljnik, dok sam ja napravila pauzu od dve godine, ali strana štampa neprestano ističe naš kulturni aktivizam, iako se on dešava u, za njih, tuđoj zemlji. Za poslednjih petnaestak godina izašlo je skoro pet stotina reportaža i prikaza na tu temu, najviše u Italiji, Francuskoj i Austriji. Naši mediji brižljivo i, rekla bih, časno prate sve segmente našeg kulturnog delovanja i zaista ne vidim razlog čestog ličnog pojavljivanja.

Koliki je izazov za čoveka koji živi u materijalnom izobilju da ne izgubi kontakt sa realnošću i živi sa obe noge na zemlji?

Filip: Nama se materijalno bogatstvo nije dogodilo, mi smo na njemu radili, mnogo i vredno, i zajedno sa njim rasli. Naše duhovno podjednako je bogato. Gubitak kontakta sa realnošću može da se desi samo nekome koga je tako nešto neplanirano snašlo, zadesilo ga.

Za razliku od mnogih bogatih naslednika, mahom tinejdžera, koji se na društvenim mrežama hvale životom na visokoj nozi, vaša kćerka Ema odoleva tom trendu. Da li vam je to, između ostalog, pokazatelj da ste osim u poslu uspešni i kao roditelji?

Nastavak intervjua pročitajte u novom broju magazina “Hello!” koji je u prodaji od ponedeljka 9. maja.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić hello

Slične Vesti

Najnovije vesti