Slavni glumci koji su počeli karijere u sapunicama

Slavni glumci koji su počeli karijere u sapunicama

Autor: | 05/05/2016

0


Oni se danas mogu pohvaliti mnogobrojnim nagradama, uključujući i Oskara, ali na početku karijeru o tome su samo mogli da sanjaju.

U međuvremenu prevalili su ogroman put od uloga u sapunicama, do najtraženijih filmskih glumaca današnjice.


Morgan Friman

Čak je i ova holivudska legenda svoje početke provela igraju na malim ekranima, i to u tri različite sapunice: "Ryan's Hope", "Texas" i "Another World".

Toga se gotovo više i ne seća. Ono što svi znaju je da je Morgan Friman zaradio pet nominacija za Oskara, a jednog i sovojio, za sporednu ulogu u filmu 'Million Dollar Baby'.

Džulijen Mur

Njena prva uloga je bila u sapunici "As the World Turns", gde je ostala dve godine pre nego što se odlučila za skok na filmsko platno. Takođe se može pohvaliti s više nominacija, i to je 2003. bila nominovana u dve kategorije za dve različite uloge, a 2015. je i osvojila Oskara za glavnu ulogu u filmu "Still Alice".

Bred Pit


Verovatno najpopularniji glumac na svetu svoju karijeru je započeo u slavnoj sapunici "Dallas" koja se prikazivala u Jugoslaviji. Samo dve godine kasnije pojavio se u kultnom filmu "Telma i Luiz" te privukao pažnju filmskih studija i publike, čime je počeo period slave jedne od najuspješnijih karijera u Holivudu.
Iako je nominovan za Oskara kao glumac, zlatni kip je osvojio tek kao jedan od producenata za film "12 godina ropstva".

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty hellomagazin