Ašok Murti otvoreno za "Hello": Osoba koja ima format kafanske pevačice nikada ne može da bude diva

Ašok Murti otvoreno za "Hello": Osoba koja ima format kafanske pevačice nikada ne može da bude diva

Autor: | 27/04/2016

0

Specifičan genetski kod modnog znalca Ašoka Murtija sadrži živopisne poruke koje je rođenjem u Šapcu nasledio od majke Srpkinje i oca Indijca. Spoj tradicije dve naizgled nespojive kulture formirao je mladog buntovnika, koji u sadašnjoj fazi života pokušava da pomiri sve što je u njemu ostalo nepomireno. Kada je 1994. godine, kao diplomirani arhitekta, prihvatio posao stiliste na televiziji “BK”, nije ni slutio da će se njegovim angažmanom uspostaviti novi standard televizijske estetike u zemlji. Svoje znanje i umeće 2001. godine preneo je na televiziju “Pink”, a svoju umetničku crtu uspešno je ugradio i u menadžerski posao. Pored pozicije brend menadžera kompanije “Movem Fashion”, koja mu je donela saradnju sa prestižnim brendom “Hugo Boss”, Ašok je započeo i pedagošku karijeru na fakultetu “Akademia del Lusso” u Beogradu, gde predaje petoj generaciji studenata...

U vreme kada svi žele da budu Kardašijani, kako ostati svoj?

- Skoro sam radio fotografisanje sa jednom našom izuzetno uspešnom manekenkom koja je imala veoma neuspešnu sezonu. Razlog tome je, između ostalog, što je izbegavala veliku prisutnost na društvenim mrežama, a brendovi danas uslovljavaju svoje manekene da imaju pet miliona pratilaca, i više, da bi ih angažovali. Zato gospođice Kendal Džener i Điđi Hadid, koje se svojim izgledom i životnim konceptom uopšte ne uklapaju u koncept samog brenda, ipak budu angažovane, jer se kompanije nadaju da će stići do željene publike. Međutim, u svim procesima koji se dešavaju stihijski dolazi do stihijskog urušavanja, a to će se desiti vrlo brzo.

Sa estradom ste uvek uspešno bili na distanci, uprkos isplativosti. Koliko je njena estetika evoluirala za poslednje dve decenije?

- Da se razumemo, ko je ovde preživeo devedesete nema pravo da donosi moralne sudove o egzistenciji. Ljudi su bili prinuđeni da rade sve i svašta. Ali, ako izvršite nekakav izbor u sopstvenom životu, morate da ostanete dosledni. Osoba koja ima format kafanske pevačice nikada ne može da bude diva. To je termin rezervisan za opersku primadonu, koja je dospela do tog ranga da više ne postoji kategorija iznad. Možete da zaradite pare, imate pravo da ih trošite, ali nemojte da očekujete da ste se time što ste navukli nešto na sebe dovoljno mimikrilari, jer to nije vaša suština.

Čitav intervju sa Ašokom Murtijem možete pročitati u najnovijem izdanju magazina "Hello"!

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Mirko Tabašević
Tagovi: asok murti

Pročitajte još