Kraljica romske muzike Esma Redžepova proglašena za drugi najbolji glas u svetu! (video)

Kraljica romske muzike Esma Redžepova proglašena za drugi najbolji glas u svetu! (video)

Autor: | 21/04/2016

0

Kraljica romske muzike Esma Redžepova održala je koncerte američkom Kenedi centru i Kongresnoj biblioteci, dvema prestižnim dvoranama u Vašingtonu.

Redžepova je na koncertima nastupila sa svojim bendom Lords of Folk, u punim dvoranama, a nakon toga je izjavila da će ovog puta obići još mnoge gradove u Americi.

- Ovo je moja 12. turneja po Americi. Imam mnogo prijatelja ovde, možda oko 120.000 ljubitelja balkanske i romske muzike koju oni vole - rekla je ona i dodala da ih je na aerodromu dočekalo oko 100 ljudi.

Pevačica je rekla i da mnogi američki bendovi sviraju njene pesme na makedonskom i romskom jeziku.

- To znači da sam popularna kod američkog naroda i veoma sam počastvovana što sam proglašena za drugi najbolji glas u svetu. To je veliko priznanje za mene i Makedoniju - kazala je Redžepova za MRTV.

Inače, Redžepova je do sada obišla ukupno 106 zemalja širom sveta.

- Esma je započela svoju karijeru u 13. godini, i ona je legenda, ne samo u Makedoniji, na Balkanu, već i u celom svetu - rekao je Kerol Silverstro, profesor Univerziteta u Oregonu. Podsetio je da je ona nastupala svuda, u gradovima i selima, a imala je niz humanitrnih koncerata za pomoć izbeglicama i migrantima, prenose agencije.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello/arhiva
Tagovi: esma redžepova

Najnovije vesti