Redosled nastupa na Evrosongu: Srbija šesta u drugom polufinalu, fanovi se bune!

Redosled nastupa na Evrosongu: Srbija šesta u drugom polufinalu, fanovi se bune!

Autor: | 11/04/2016

0

Švedski javni medijski servis objavio je raspored nastupa u polufinalima ovogodišnjeg takmičenja za pesmu Evrovizije.

U skladu sa pravilima koji se praktikuju od 2013, producenti šoua utiču na redosled nastupa kako bi prenos bio zanimljiviji i kako bi svaka pesma bila istaknuta.

Srbija će ove godine nastupiti šesta u drugom polufinalu 12. maja, zajedno sa Letonijom, Poljskom, Švajcarskom, Izraelom, Belorusijom, Irskom, Makedonijom, Litvanijom, Australijom, Slovenijom, Rumunijom, Bugarskom, Danskom, Ukrajinom Norveškom, Gruzijom, Albanijom i Belgijom. Ovu grupu čini ukupno 19 zemalja.

U prvom polufinalu, koje je na programu 10. maja, nastupiće 18 zemalja: Finska, Grčka, Moldavija, Mađarska, Hrvatska, Holandija, Jermenija, San Marino, Rusija, Češka, Kipar, Austrija, Estonija, Azerbejdžan, Crna Gora, Island, Bosna i Hercegovina i Malta.

Gledaoci iz Srbije moći će da glasaju samo za pesme iz druge polufinalne grupe u kojoj se nalazi Sanja, ali ne i za našu pesmu, što znači da u polufinalu nećemo moći da glasamo za susedne zemlje Hrvatsku, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, niti će oni moći da glasaju kod nas.

Ovaj raspored nastupa ponovo je izazvao burne reakcije među fanovima, koji smatraju da je ovakav sistem neravnopravan, jer je data prednost pojedinim izvođačima, pre svega Rusiji i Australiji, prnosi blic.rs

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Mirko Tabašević