Ivana Peters: Bila sam na korak do smrti, više je se ne plašim

Ivana Peters: Bila sam na korak do smrti, više je se ne plašim

Autor: | 11/04/2016

0


Posle višegodišnje medijske pauze pevačica Ivana Peters ponovo se našla u centru medijske pažnje kada je prihvatila da učestvuje u šou-programu “Tvoje lice zvuči poznato”.

Istovremeno dogodio joj se još jedan veliki uspeh - njena kompozicija “Goodbye” u izvođenju Sanje Vučić izabrana je da nas predstavlja na ovogodišnjem “Evrosongu”.

Povratak na javnu scenu nekadašnjoj članici sastava “Tap 011” i “Negativ” dogodili su se godinu dana pošto je doživela infarkt, a teška zdravstvena iskustva naučila su je važnim životnim lekcijama.

- Više ne razmišljam mnogo o bolesti, već se trudim da vodim potpuno normalan život. Redovno pijem „kardiopirin“, što ću morati da radim do kraja života, kao i druge lekove za pritisak i rad srca. Pre nego što sam doživela infarkt osećala sam simptome, tako da mi je zdravlje često bilo u fokusu. Zbog toga sam pre pet godina ostavila pušenje, sa željom da živim zdravo postala sam vegetarijanac, a potom i vegan. Međutim, to nije mnogo pomoglo i desilo mi se šta mi se desilo. Shvatila sam da vrlo malo toga mogu da uradim za svoje zdravlje, ali to nije razlog da sedim kod kuće i razmišljam o tome da li ću se i kada izlečiti, već je potrebno da prihvatim situaciju kakva jeste i da živim život - iskrena je Ivana.

- Trudim se da iz svoje bolesti izvučem samo najbolje, pa poslednjih godinu dana mnogo pozitivnije gledam na život. Više se ne plašim smrti jer sam bila jako blizu nje i videla kako izgleda, tako da nisam u panici kada razmišljam o tome kao većina ljudi. Osim toga, znatno manje pažnje pridajem nebitnim stvarima, trudim se da akcenat stavim na svoje prioritete. Zato sam se okružila ljudima koje volim i koji mene vole i želim da ponovo radim posao koji me čini srećnom, jer je muzika sastavni deo mene - tvrdi talentovana pevačica, koja kaže da nije bilo potrebe da menja životne navike zbog bolesti.

- S obzirom na to da sam i ranije živela zdravo, nije bilo potrebe za velikim promenama. Jedino što sada ponovo, prema savetu lekara, jedem meso. Sve ostalo je isto.

Zahvaljujući oporavku, Petersova je mogla da prihvati učešće u veoma zahtevnom šou-programu kakav je “Tvoje lice zvuči poznato”.

Mada poziv produkcije nije prihvatila na “prvu loptu”, poznata Beograđanka kaže da se ni najmanje nije dvoumila zbog svog zdravstvenog stanja, već da je bila u nedoumici zbog devotoipogodišnje kćerke Sare.

- Kada sam dobila poziv od produkcije, prvo sam pozvala Gocu Tržan koja je učestvovala u prvom serijalu i pošto mi je rekla da ću imati mnogo obaveza na pripremama nastupa, u meni su se javile nedoumice. Prvo sam razmišljala o tome da neću provoditi dovoljno vremena sa kćerkom i da neću moći da je vodim u školu i na druge vanškolske aktivnosti kao što sam navikla. Međutim, na kraju se ispostavilo da Sara mnogo želi da ja učestvujem u tom šou-programu, pa sam odlučila da joj ispunim želju - priča Ivana.

- Moj suprug Aleksandar sada dovodi Saru na sva snimanja emisije, a kada postoje uslovi, ona nas sa svojim drugaricama posećuje i na probama. Poslednjih godina kćerka mi je stalno govorila da ne bi trebalo da budem lenja i da bi trebalo da snimam nove pesme, jer zna koliko volim muziku. Na neki način ispunila sam joj želju, jer je bila vrlo mala kada sam još nastupala sa grupom “Negativ” i nije baš imala priliku da se upozna sa time čime se ja bavim i kako radim svoj posao. Mislim da će joj ovo biti dovoljno dok ne odlučim da snimim nove pesme.

Poznata pevačica odlučna je u nameri da nastavi da se bavi svojim poslom, i po završetku aktuelnog šou-programa snimiće nove numere koje je sama komponovala.

- Iako me nije bilo na javnoj sceni, muzika je sve ovo vreme izvirala iz mene. Nastale su mnoge nove numere, među kojima i pesma “Goodbye”, koja će nas predstavljati na “Eurosongu”. Osim kao kompozitor, planiram da nastavim da radim i kao izvođač i uskoro ću svakako objaviti nešto novo - zaključuje Petersova.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Aleksandar Krstović
Tagovi: ivana peters