Milica Pavlović: Najbolje se osećam bez trunke šminke

Milica Pavlović: Najbolje se osećam bez trunke šminke

Autor: | 07/04/2016

0

Svojim smelim transformacijama pevačica Milica Pavlović osvojila je simpatije javnosti, i u skladu sa svetskim trendovima neprestano se trudi da na sceni izgleda drugačije. Mada tokom odrastanja nije volela da eksperimentiše svojim izgledom, pa čak i danas retko privatno pravi promene, uvek je spemna da za potrebe snimanja otkrije svoju novu stranu. Upravo zbog toga često je pod jakom šminkom, a kosu intenzivno tretira, što zahteva da posebnu pažnju posvećuje negovanju. Zato je oko sebe okupila dobar tim stručnjaka, koji se brinu o njenoj koži, kosi i mejapu.

Kako negujete kožu lica i tela?

- U negu lica i tela ulažem mnogo truda i iste preparate koristim godinama. Pored jutarnjih i večernjih rituala umivanja, čisćenja lica i stavljanja kreme, jednom u dve nedelje odlazim kod kozmetičarke. Zbog svakodnevne teške šminke neophodno je da više vodim računa o svojoj negi, nego što to rade devojke mojih godina koje nemaju toliko opterećenje na koži.

Koji vam tretmani u kozmetičkim salonima najviše prijaju?

- To su uglavnom dubinska čišćenja posle kojih sledi nanošenja različitih maski za lice, odnosno sve ono što ne mogu da odradim sama kod kuće. Već nekoliko godina idem kod iste kozmetičarke, koja sada dobro poznaje moje lice i zna šta je najbolje za moju osetljivu kožu.

Šta vam je najbitnije pri izboru preparata za negu?

- Važno mi je da su proizvodi na prirodnoj bazi, lagani i bez jakog mirisa. Imam veoma osetljivu kožu i na svaki preparat koji je malo jači moja koža može burno da odreaguje.

Kakve parfeme volite i jeste li verni jednoj mirisnoj noti ili volite da stalno isprobavate nove mirise?

- Volim nežne parfeme, koji ostavljaju trag za mnom, ali ne tako da od njih druge zaboli glava. Možda tako ne izgleda, ali u suštini sam nežna devojka i uz moj karakter najbolje idu lepe i smirene mirisne note.

Na javnim nastupima uvek ste besprekorno našminkani, šminkate li se često privatno i jeste li vešti u tome?

- Privatno se nikada ne šminkam dok za scenu to rade moje dve šminkerke za koje volim da kažem da znaju da naprave čudo od mene.

Šta radite kada vam se pred neki važan događaj pojavi bubuljica?

- Kao i svaka devojka, prvo se iznerviram. Srećom, moje šminkerke imaju odlične pudere i korektore, kojima mogu da prekriju svaku nepravilnost, tako da se ona ne primećuje čak ni pod najjačim svetlom.

Jeste li se šminkali u srednjoj školi?

- Vrlo retko, a i kada bi se to desilo, koristila sam samo malo pudera i maskare. Oduvek sam se sebi najviše sviđala bez šminke, a tako je i danas. Najbolje se osećam kada nemam mejkap, ali mi je kosa uvek dobro isfenirana.

Deo života proveli ste u Švajcarskoj, kako se tamo neguju žene i jeste li od njih naučili neki trik?

- Švajcarci su poznati po veoma kvalitetnoj kozmetici koju njihove žene koriste, ali se njihovi rituali ne razlikuju mnogo od navika naših žena. Jedina razlika je u tome što one zbog većih primanja imaju priliku da kupe skuplje preparate, ali to nije presudno. Biti lepa i negovana žena je stvar kulture i načina života bez obzira gde se živi.

Vaši nastupi su vatreni, da li zbog toga morate uvek da budete u fit formi i koliko često odlazite u teretanu?

- Već nekoliko godina treniram i to po veoma napornom programu. Ipak, moram da priznam da u poslednje vreme nisam najredovnija u tome, prvenstveno zbog poslovnih obaveza i stalnih putovanja zbog kojih ne mogu da idem na treninge. To me ponekad strašno nervira, ali to je viša sila.

Kako se hranite?

- Najveći problem za moju liniju predstavlja ljubav prema slatkišima kojima ne mogu da odolim. Mada, trenutno sam na posebnom režimu i moram da priznam da se već desetak dana pridržavam svih pravila i planiram da do kraja istrajem u nameri da skinem nekoliko kilograma viška.

Posećujete li često frizera?

- Zbog stalnih snimanja i nastupa često odlazim u frizerski salon. Nekada idem na svaka dva dana, a kada imam svakodnevna snimanja, onda i svaki dan. Srećom, pronašla sam odličnog stručnjaka koji je zaslužan za to da je, i pored stalnih tretiranja, moja kosa zdrava i lepa.

Kako negujete kosu?

- Pakovanjima koje koristim, a koje mi je preporučio moj frizer. Osim toga, kada sam kod kuće, nikada ne sušim kosu fenom već pustim da se prirodno osuši.

Spadate u pevačice koje imaju veliku moć transformacije, jeste li oduvek voleli da eksperimentišete izgledom?

- Inspiraciju za transformacije sam izgleda dobila tek kada sam počela da se bavim javnim poslom, jer želim da uvek budem drugačija i jedinstvena. Mislim da je to neophodno u mom poslu da biste dugo trajali i bili uspešni.

Koja promena imidža vam je do sada najviše prijala?

- Ne bih mogla da izdvojim nijednu posebno, jer sam se pri svakoj promeni osećala moćno i dobro. Čak sam se dobro snašla i u ulozi glupe devojke, pa u šali volim da kažem da mi ta promena najbolje pristaje.

Da li ste nekada razmišljali o promeni boje kose?

- Za potrebe snimanja spotova i fotografisanja nosila sam različite perike tako da sam bila i plavuša, i crnka, i cvenokosa. Sve mi je to bilo simpatično, ali na samo nekoliko sati, jer najviše volim svoju boju kose. Mada, nikada se ne zna, možda nekada odlučim da se ofarbam u plavo.

Pripremate li uskoro nešto novo za publiku kada je reč o promeni imidža?

- Uskoro će izaći moja nova pesma, tako da je sigurno da ćemo moj tim i ja smisliti neku novu transformaciju.

 

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!/Dušan Petrović