Nemanja Radulović: Radujem se što ću ponovo svirati u Beogradu

Nemanja Radulović: Radujem se što ću ponovo svirati u Beogradu

Autor: | 04/04/2016

0

Čuveni violinista Nemanja Radulović imaće dvostruki nastup sa Beogradskom filharmonijom pod upravom maestra Eiđija Ouea, u četvrtak i petak, 7. i 8. aprila (20) na Kolarcu.

Nemanja će interpretirati Bruhov violinski koncert br. 1, a repertoar za nepopravljive romantike otvara Štrausov "Don Žuan" i kruniše "Patetična simfonija" Čajkovskog. Autentične energije virtuoza na violini, strasnog maestra i filharmoničara, fatalna su kombinacija u izvođenju programa koji tematski pripada ciklusu "Za zaljubljene".

Nemanja Radulović jedan je od najpoznatijih svetskih umetnika koji je u roku od samo nekoliko godina osvojio svet klasične muzike svojim virtuoznim muziciranjem i avanturističkim programima. Nekoliko puta je obišao planetu, a Beogradskoj filharmoniji se vraća posle 17 godina, što je posebno emotivno za njega.

- Radujem se što ću ponovo svirati u Beogradu, ovog puta u okviru koncertne sezone Beogradske filharmonije, sa sjajnim muzičarima iz tog orkestra sa kojima sam odrastao, i za mene jednim od najinspirativnijih dirigenata današnjice, maestrom Eiđijem Oueom, sa kojim sarađujem od 2003. godine. Posebno mi je drago što ćemo svirati Bruhov violinski koncert za koji sam emotivno vezan, jer sam prvi put svirao isto delo u Sali Kolarca pre dvadeset godina. Nadam se da će publika uživati! - kaže Nemanja Radulović.

Komentari (0)

Loading
, Foto:facebook/Nemanja Radulovic - violinist hellomagazin

Pročitajte još