I vama može da uspe cveće samo to niste znali

I vama može da uspe cveće samo to niste znali

Autor: | 03/04/2016

0

Za one kojima biljke uspevaju kaže se da imaju zelen prst. To je mit! Biljke će napredovati svakome ko ih pravilno čuva na pravom mestu. U stanu bez mnogo svetla uspevaće biljke poput filodendrona i sanseverije, a za puno svetla i sunca birajte sukulente i kaktuse.

Sanseverija ne zahteva preveliku pažnju, a preporučuje se i za spavaće sobe jer noću pretvara ugljen-dioksid u kiseonik

Biljke za slabo osvetljen stan

U mračnim stanovima zamija, filodendron, lozica i sanseverija ponašaće se kao ribe u vodi. Ne samo da im ne smeta nedostatak svetla već će zbog toga lepo napredovati, pa ove četiri biljke obavezno izaberite ukoliko u vašem stanu nema dovoljno svetlosti.

Biljke za jako svetlo

U sunčanim stanovima okrenutim jugu ima mnogo direktne ili indirektne svetlosti koja naročito prija sukulentima, poput čuvarkuće, krasule, magarčevog repa i kaktusa.

Evo još nekoliko saveta kako da izaberete i negujete sobne biljke u skladu sa svojim obavezama i navikama:

• Izaberite biljke prema vašem stilu života. Ako ste dugo na poslu i ako često putujete, zamija je odličan izbor. To je biljka koja zalihe vode čuva u listovima, pa vaše odsustvo za nju neće biti dramatično.

• Ako imate kućne ljubimce, birajte netoksično cveće, a iz kuće izbacite difenbahiju, dracenu, filodendron, japansko drvo i aloju. Razne vrste biberovog drveta ne škode kućnim ljubimcima.

• Ako vas grize savest što biljkama ne posvećujete pažnju, ne pokušavajte to da nadoknadite preteranim zalivanjem i đubrenjem. Tako ćete ih pre uništiti.

• Lepo negovana biljka je najlepši ukras u stanu. Uz malo pažnje bićete ponosni na nju. Redovno brišite prašinu sa velikih listova i biljka će vam biti zahvalna.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: biljke dekor