Bob Geldof progovorio o ćerkinoj smrti: Nisam uspeo da je spasim

Bob Geldof progovorio o ćerkinoj smrti: Nisam uspeo da je spasim

Autor: | 29/03/2016

0


Bob Geldof, legendarni britanski muzičar, otkrio je u nedavnom intervjuu da je razmišljao da sebi oduzme život nakon što se njegova ćerka Pičiz Geldof, pre dve godine, predozirala heroinom.

Pevač je tada otkrio da je napisao listu "za i protiv života" i da ga je jedan prijatelj spasio od namere da izvrši samoubistvo.

- Napravi sam listu prednosti i mana ostanka u životu i pisao sam je sve dok prednosti nisu preovladale nad manama. Drugim rečima, tada sam pokušao da sebi iskreno odgovorim na pitanja poput:"Šta je dobro u tome što sam ja sada živ?" i "Koje su mane života". Da li je to bilo ozbiljno? Sa ove vremenske distance, nije, ali tada je imalo smisla - rekao je Geldof.

U izjavi koju je, za RTE Radio 1 dao nekoliko meseci nakon smrti ćerke, Geldof je tada rekao da je gubitak deteta "nepodnošljiv" ali uprkos svemu i "poluočekivan".

- Ništa nisam moga da uradim da sprečim njeno srljane u propast, ni ja ni bilo ko - rekao je Geldof i dodao da je dugo krivio sebe zbog toga.

- Vraćao sam film unazad, krivio sam sebe. Mučio sam sebe pitanjem: "Šta sam mogao da uradim? Da li sam sve uradio?". Očigledno je da sam ja bio njen otac i da je ona bila moja odgovornost, ali nisam uspeo da je spasim - zaključio je na kraju muzičar.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty hellomagazin
Tagovi: Bob Geldof

Najnovije vesti