Aleksandra Jeftanović: Nisam mogla da zamislim sebe kao majku dečaka

Aleksandra Jeftanović: Nisam mogla da zamislim sebe kao majku dečaka

Autor: | 29/03/2016

0

 

Voditeljka televizije "Pink", majka jednogodišnje devojčice Ane, Aleksandra Jeftanović po drugi put postala je majka. Ovoga puta dečaka, koji je na svet došao carskim rezom, čemu se naročito obradovao njen izabranik koji je žarko želeo sina.

- Predivan je osećaj biti mama dečaka - ushićeno nam je rekla ponosna majka posle porođaja koji je prošao kao od šale.

Čestitke uveliko stižu i na adresu njenog izabranika, uglednog beogradskog pravnika Aleksandra Švrake, koji je za vreme porođaja svoje verenice kod kuće brinuo o njihovoj kćerki Ani.

- Sin je dugačak pedeset jedan centimetar i težak tri kilograma i šeststo pedeset grama. Porodio me je vrhunski tim stručnjaka, isti onaj kao i kada sam Anu donela na svet. Tokom carskog reza bila sam budna i odmah sam videla svog sina. Prilikom prvog porođaja bila sam opuštena i nasmejana, a sada sam reagovala instinktivno, kao prava mama. Bilo mi je važno samo da on bude dobro, kao i da Ana bude kako treba dok sam ja odsutna. Stalno sam mislila o oboma. Ovog puta imala sam veću odgovornost, bila sam čak pomalo uplašena od porođaja - kaže popularna voditeljka, čiji je izabranik u jednom beogradskom restoranu organizovao proslavu u čast sinovljevog dolaska na svet.

Na zabavi su se ponovo okupili najbliži prijatelji poznatog para, koji su slali pozdrave i čestitke i ponosnoj mami koja se nalazi u klinici "Narodni front". Na kućnoj kladionici dugo su vladale oprečne prognoze o polu bebe, ali se naposletku ostvarila želja ponosnog tate.

- Babe, tetke i Saša navijali su da se rodi muško, a ja posle Aninog rođenja sebe naprosto nisam mogla da zamislim drugačije nego kao majku devojčice - iskreno kaže zanosna crnka, koja će tokom leta, čim njen sin malo ojača, prirediti zajedničko krštenje dece, kao i venčanje sa dugogodišnjim verenikom.

 

Požrtvovana majka još pre nekoliko meseci opisala je kakve misli je obuzimaju pri pomisli da će možda dobiti dečaka.

- Uveliko razmišljam o tome da li ću, ako dobijemo sina, teško podneti njegov pubertet, hoće li mu Saša kupiti automobil, do koliko sati će izlaziti - rekla je Aleksandra nekoliko meseci uoči drugog porođaja, posle koga je njenom svakodnevicom zavladalo drugačije raspoloženje budući da su joj na pameti samo pozitivne misli usmerene na njenog naslednika.

- Sinu smo dali ime Aleksa - otkriva Jeftanovićeva, koja je roditeljsku ulogu shvatila veoma ozbiljno i s mnogo ljubavi, pažnje i posvećenosti i uz svesrdnu pomoć svog partnera brine o kćerki. Dolaskom novog člana ponosnim roditeljima biće mnogo lakše, jer već imaju iskustvo.

- Roditeljstvo možda nekome sa strane izgleda jednostavno i idilično, ali njegov osnovni cilj se ne može ostvariti bez mnogo truda i urođenog prirodnog instinkta. Moj Saša, recimo, misli da je Ana beba koja ne plače, a to je zato što se ja budim dok se ona još sprema da zaplače. To je priroda. Smatram da nam je emancipacija donela koliko dobrog toliko i lošeg, a ja sam, kada je reč o majčinstvu i porodičnim odnosima, izraziti tradicionalista. Nisam pristalica teze da bi žene trebalo da imaju bebu za sebe. Nisam toliko emancipovana i ne želim da budem - istakla je svojevremeno majka Ane i Alekse Švrake koja će se, uzimanjem verenikovog prezimena, uskoro i u dokumentima pridružiti porodičnom četvercu sa ocem njenih mališana na čelu.

Pripreme za gala venčanje, koje će se održati tokom leta, za sada su u drugom planu, jer uspešnom paru je trenutna preokupacija dolazak novog člana u dom. Ljubav prema bližnjima Aleksandra demonstrira konkretnim delima, što bi mogla biti i tema ukrasa na njenom telu, što je svojevremeno najavila.

- Jedan od mojih životnih lajt-motiva je latinski citat koji se često provlači u Bertolučijevim filmovima. Prevedeno na srpski on glasi: Ne postoji ljubav, postoje samo dokazi ljubavi. Već dugo želim da deo te misli istetoviram rukopisom svog dede, jer je on bio i ostao najveći autoritet u mom životu. Zbog ljudi koje volim činila sam i činim razne stvari, jer verujem da je čovek ono što radi, a ne ono što govori - zaključuje voditeljka koja savršeno izgleda iako je u kratkom vremenskom razmaku rodila dvoje dece.

Komentari (0)

Loading
Nikola Rumenić Hello!/Miloš Nadaždin