Izgubio bitku sa opakom bolešću: Preminuo Marinko Madžgalj

Izgubio bitku sa opakom bolešću: Preminuo Marinko Madžgalj

Autor: | 26/03/2016

0

Glumac Marinko Madžgalj za koga su se svi znani i neznani molili i verovali da će uspeti da pobedi opaku bolest, rak pankreasa, nije uspeo da se izbori.

Kako saznajemo 26. marta u 14 časova Marinko je preminuo u jednoj beogradskoj bolnici u svojoj 37. godini.

Marinko Madžgalj rođen je 1978. u Beogradu, ali je odrastao i u Kotoru. Popularnost je stekao u televizijskoj seriji Crni Gruja, ali i u grupi Flamingosi u kojoj je zajedno sa Ognjenom Amidžićem sa kojom je osvojio prvo mesto na takmičenju Beovizije 2006. godine.

Oprobao se i kao voditelj i pokazao svoje umeće, međutim pozorišni angažman u predstavama: Hasanaginica, Sine, Molijer mu je na pocetku karijere doneo mu je veliku popularnost, tako da mnogo njih dolazilo na predstave samo da bi gledalo ovog mladog i popularnog glumca.

Diplomirao je glumu na FDU 2000. godine, a igrao je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu, Zvezdara teatru, Pozorištu „Boško Buha“, Bitef teatru i UK „Vuk Karadžić“.

Od 2012. godine je stalni član Pozorišta Atelje 212, ali je značajne uloge ostvario i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu, Bitef teatru, Pozorištu Slavija, Dadovu, UK „"Vuk Karadžić"...

Popularnost je stekao u serijama "Crni Gruja" i "Ranjeni orao". Glumio je i u serijama "Greh njene majke", "Moj rođak sa sela", "Lisice" i drugim.

Imao je zapaženu ulogu u filmovima "Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi" i "Crni Gruja i kamen mudrosti".

U Ateljeu 212 nastupao je u predstavama "Sedam i po", "Zbogom SFRJ", "Sveti Georgije ubiva aždahu", "Avgust u okrugu Osejdž", "Kazimir i Karolina". U JDP-u glumio je u "Hamletu" i "Šinama". Nastupao je i u "Hasanaginici" u Narodnom pozorištu i u "Doručku kod Tifanija" u Madlenijanumu.

Bio je oženjen glumicom Dubravkom Mijatović s kojom ima ćerku, a sa partnerkom Lanom s kojom je potom dobio još jedno dete.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello/arhiva