Bojana Jovanovski i Miloš Petrović: Još je rano za potomstvo

Bojana Jovanovski i Miloš Petrović: Još je rano za potomstvo

Autor: | 25/03/2016

0

 

Za razliku od filmova u kojima velike ljubavi obično imaju spektakularan i iznenadni početak, u životu teniserke Bojane Jovanovski i njenog verenika, magistra fizičke kulture Miloša Petrovića, emocije su se rađale postepeno, a sa njima i zajednički planovi za budućnost. Dvadesetčetvorogodišnja sportistkinja i njen tri godina stariji emotivni partner odrasli su zajedno u Borči, zbližili su se dok su pohađali istu srednju školu, a intenzivno su počeli da se druže pre dve godine, posle slučajnog susreta između Bojaninih turnira. Druženje je polako preraslo u prijateljstvo, a potom i u ljubav, koja se desila spontano bez velikih udvaranja i "osvajanja srca".

- Miloš i ja poznajemo se još od detinjstva, ali smo se zbližili tek posle jednog slučajnog susreta, nakon koga smo počeli sve više vremena da provodimo zajedno. Obostrane simpatije desile su se na početku druženja, a potom su postajale sve jače i dogodila nam se ljubav - počinje priču Bojana.

- Što smo se više upoznavali, to su naše emocije dobijale na intenzitetu. Sve je teklo spontano, jer kada se ljubav desi onako kako se nama dogodila, onda se i ne sećate trenutka u kome su se emocije rodile - iskren je Miloš. Bojana dodaje:

- Osvojio me je svojom jednostavnošću, iskrenošću i beskrajnim strpljenjem i razumevanjem za sve što se dešava u mom životu, a upravo te njegove osobine su me uverile i da je on pravi čovek za mene.

Osim što je njihova veza za kratko vreme postala čvrsta i skladna, Bojana i Miloš su već posle nekoliko meseci zabavljanja odlučili da počnu da sarađuju. Tako je on preuzeo ulogu njenog kondicionog trenera, pa sada često zajedno odlaze na turnire, a šarmantni sportista, koji ima svoju školu kanua, mnoge poslovne obaveze odložio je kako bi se posvetio radu sa svojom devojkom.

- Pre nego što sam upoznala Miloša, menjala sam mnoge kondicione trenere, uglavnom niko od njih nije išao sa mnom na turnire, tako da sam često bila prepuštena sama sebi. Osim toga, mnoge stvari su pogrešno rađene, pa sam zbog toga imala različite povrede od kojih se teško oporavljam. Srećom, sada pored sebe imam odličnog stručnjaka, jer Miloš je bio jedan od najboljih studenata fizičke kulture, a pošto je magistrirao, sada sprema i doktorsku disertaciju - objašnjava lepa teniserka.

Njen verenik nam otkriva da li se njih dvoje bolje slažu na terenu ili van njega.

- Kao kod mnogih stvari i rad sa emotivnim parterom ima svoje pozitivne i negativne strane. Ali, oboje smo profesionalci i trudimo se da razdvajamo posao od emocija, što nam za sada dobro ide. Između nas nema neslaganja, ni na terenu, ni van njega. Jer, ljubav je sama po sebi takva da podrazumeva međusobno razumevanje, poverenje i bliskost. Odlično se slažemo, a tenis je trenutno i moja i njena glavna preokupacija i zajednički interes, zarad koga saradnja mora da bude na maksimalnom nivou.

Dok se oporavlja od povrede mišića u regiji ramena i sanira niz sitnih povreda koje su joj zadavale mnogo problema, popularna teniserka planira da se vrati na teren sredinom aprila, a do tada sa svojim verenikom provodi vreme u Beogradu, polako se pripremajući za venčanje. Posle romantične veridbe u oktobru prošle godine, zaljubljeni par je odlučan u nameri da u novembra izgovori sudbonosno "da".

- Naša veridba bila je nešto najromantičnije što mi se desilo u životu. Posle duže šetnje i obilaska Zoološkog vrta, otišli smo do restorana "Kalemegdanska terasa" da se osvežimo. I taman kada smo počeli da razgovaramo, Miloš je kleknuo ispred mene, izvadio kutijicu sa prstenom i postavio sudbonosno pitanje na njemu svojstven način. U tom trenutku obuzelo me je najčudnije osećanje koje ne znam da opišem. Srce mi je zaigralo, ali sam bez mnogo razmišljanja i dvoumljenja pristala na zajednički život sa voljenom osobom. Uzgred, sam ambijent, panorama i mesto na kome se to desilo, predivnog oktobarskog dana, dodatno su ulepšali taj čin, koji ću zauvek pamtiti. Verenički prsten sada nosim svuda, osim kada treniram i igram mečeve, jer mi smeta dok držim reket - s puno emocija govori Bojana. Miloš dodaje:

- Polako počinjemo da pravimo planove za venčanje, za šta do sada nismo imali prilike, što zbog mojih, što zbog njenih poslovnih obaveza. Lečenje Bojanine povrede i rehabilitacija i dalje su nam prioritet, ali svakodnevno pričamo i o mogućnostima za venčanje. Konačno smo usaglasili datum i odlučili da to bude u novembru, kada će sve njene sportske obaveze biti završene, jer je to period kada se teniska sezona privodi kraju. Imamo mnogo ideja koje polako razvijamo i tražimo način na koji ćemo da ih realizujemo. U fazi smo potrage za odgovarajućim mestom za svadbeno veselje, a odlučili smo da to ne bude pompezna i velika svadba, već intimna i skromna proslava kakva i dolikuje jednom mladom zaljubljenom paru.

Mada njene koleginice uglavnom ulaze u bračne vode tek na zalasku karijere ili kada donesu odluku da se oproste od profesionalnog bavljenja sportom, zgodna Beograđanka smatra da brak neće presudno uticati na razvoj njene karijere, ali priznaje da se sa dozom sete oprašta od svojih devojačkih dana.

- Ne mogu da kažem da ću se s radošću oprostiti od devojaštva. Ali, te promene dolaze spontano i uglavnom niste ni svesni da ste prešli iz jednog životnog perioda u drugi. Ali, kao svi ljudi i ja ću se nekada sa setom sećati svojih devojačkih dana. Smatram da brak neće presudno uticati na moju dalju karijeru, mada za sada ne mogu sa sigurnošću da govorim o tome, jer se još nisam udala. Ipak, mislim da ću čak biti bolja i rasterećenija na terenu samo zbog činjenice da sam srećno udata žena i što uz sebe imam čoveka koga volim i koji voli mene - objašnjava Bojana, a njen budući suprug ističe da im je još rano za potomstvo.

- Svakako da razmišljamo i razgovaramo o deci, ali isto tako smatramo da ćemo taj korak ostaviti za period kada Bojana završi profesionalnu karijeru. Za sada nam je plan takav, jer smo sigurni da ona još nije dala svoj maksimum u tenisu i da vreme uspeha i velikog napretka tek predstoji.

Zbog mnogobrojnih loših iskustva koje je imala jer se vraćala na teren pre nego što je u potpunosti sanirala povrede, jedna od naših najboljih teniserki ovog puta planira da nastavi sa takmičenjima tek kada se potpuno oporavi, a svaki slobodan trenutak koristi za maksimalno uživanje u društvu voljene osobe.

- Vrhunski tenis veoma je zahtevan. Srećom, imala sam iskustvo u tome i uspevala da se relativno brzo vratim u punu takmičarsku formu. Ipak, nisam mogla da do kraja ispratim svoju igru zbog povreda koje su mi se iznova dešavale. Zato sada i želim da se potpuno oporavim i da onda, zdrava i bez straha, krenem u pohod na „WTA“ bodove. U međuvremenu, trudimo se da slobodno vreme, koga nemamo na pretek, iskoristimo na najbolji način - otkriva Bojana.

- U poslednje vreme vikendom često odlazimo u banje i obilazimo manastire i manja mesta po Srbiji, što nam veoma prija jer se osećamo rasterećeni, a osim toga sve to utiče i na Bojaninu rehabilitaciju. S druge strane, kada smo u Beogradu, često odlazimo u pozorište, viđamo se sa prijateljima, šetamo se kejom uz Dunav. Prijaju nam i mirnije aktivnosti, oboje smo ljubitelji knjiga, filmova i nekih društvenih igara. U svakom slučaju svaki naš zajednički trenutak ispunjen je lepim aktivnostima u kojima oboje uživamo i sigurni smo da će tako biti zauvek - zaključuje budući suprug lepe teniserke.

 

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello/Mirko Tabašević