Udobni jastuci od čvorova

Udobni jastuci od čvorova

Autor: | 24/03/2016

0

Možda je došlo vreme da se stare i dobro nam poznate vreće za sedenje konačno penzionišu.

Bilo kako bilo, one sada definitivno dobijaju pravu konkurenciju koja ih može smeniti na tronu komfora, ili ipak makar da ugrozi njihovu neprikosnovenost. Knots ležaljke i stolice se oslanjaju na potpuno isti koncept udobnosti koji nam služi već decenijama u nazad, ali stižu sa potpuno novim, unikatnim i drugačijim izgledom.

Knots (Čvorovi), su u svojoj biti tanki jastuci i stolice koje nam dolaze iz dizajnerskog pogona Knots Studio, čije se sedište nalazi u Tel Avivu. Veoma udobni, ali takođe i vizuelno jako privlačni, ovi čvorovi dodaju nijanse tekstura i boja vašoj dnevnoj sobi, dečijoj sobi, ili bilo gde gde vam se ukaže potreba za udobnim poluzavaljenim sedenjem.

Jastuci iz ove kolekcije su napravljeni specijalnom tehnikom vezivanja čvorova, koja se najčešće koristi na dokovima prilikom kotvljenja velikih lučkih brodova, i napunjeni su mekanom i izdržljivom penom koja ih čini dovoljno jakim kako bi mogli da istrpe čak i nemilosrdno dečije skakanje.

Kao i što na prvi pogled postaje sasvim jasno, inspiracija za njihovo kreiranje dolazi direktno iz oblasti nautike i pomorskih elemenata. Dizajnerka Knots jastuka i stolica Neta Tesler koja je originalno vežbala sa pravim konopcima i njena inspiracija dolazi direktno iz detinjstva provedenog na plaži i u plovidbama brodom na koje je išla sa svojim roditeljima.

Dva drvena prstena koja povezuju čitav splet čvorova je kreirao Teslerin deda koji poseduje svoju stolarsku radionicu. Vlakna koja su korišćena prilikom proizvodnje ovih jastuka su ručnim putem šivena i bojena. Opcije boja variraju od tamnijih tonova kao što su svetlija siva, svetlija bež i bleda boja mente pa sve do morskih tema sa nijansama plave i prugama. Modeli ovih jastuka za sedenje takođe dolaze i u različitim veličinama koje uključuju i veoma udobne stolice.

Dizajnerka je izjavila da obožava način na koji se meki tekstilni materijali susreću sa čvrstinom drveta kako bi potom zajedno kreirali specijalnu interakciju između materijala.

Komentari (0)

Loading
, Foto:facebook/KNOTS Studio hellomagazin
Tagovi: dekor

Najnovije vesti