Nenad Okanović bez pardona: Porez na rijalitije, a pare u budžet za kulturu

Nenad Okanović bez pardona: Porez na rijalitije, a pare u budžet za kulturu

Autor: | 21/03/2016

0


Glumac Nenad Okanović, koji u novom filmu Radoša Bajića „Braća po babine linije“ nastavlja da tumači lik sina Dragana iz „Selo gori, a baba se češlja“, kaže da je sazreo kroz svoju ulogu, ali i da ga stanje u kulturi brine.

On je revoltiran činjenicom da je državni budžet za kulturu prazan, a da rijaliti programi zarađuju milione.

- Trebalo bi da se rijaliti debelo oporezuje i da se sav taj novac stavi u budžet za kulturu. Sada zam završio master rad na temu kako rijaliti programi utiču na decu i znam da je nemoguće takav format ukinuti, iako su posledice užasne. Država treba da se pozabavi time i svi programi bez kulturne vrednosti da se oporezuju - osuo je paljbu Okanović po „Farmi“ i „Parovima“, u kojima su učesnice uglavnom starlete.

- Starlete nisu starlete, svi dobro znamo šta su one - ističe Nenad, koga osim rijalitija revoltiraju i socijalne mreže.

- Nemam profile na socijalnim mrežama jer tamo ljudi non-stop pljuju tuđi rad i lik, a to je najlakše. Što ne urade nešto, pa primerom pokažu kako je bolje, a ne da sede, kuckaju i kritikuju. To su samo dežurni pljuvači - otkriva sin Dragan, koji se u novom filmu promenio.

- Bilo mi je malo frka jer je pauza između snimanja prvog i drugog filma bila velika, ali mi je sada bilo lakše jer je lik sina Dragana već bio u meni. Sin Dragan je malo odrastao i uozbiljio se. Ukrali su mu automobil, to je sve što mogu da otkrijem. Jedva čekam početak snimanja serije jer će biti nastavak filma, zato bi bilo dobro da gledaoci pogledaju film kako bi mogli da se uključe u radnju kada počne emitovanje - pojašnjava Okanović.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin