Deca su preča od svega: Kejt Midlton prekinula tradiciju dugu 115 godina (foto)

Deca su preča od svega: Kejt Midlton prekinula tradiciju dugu 115 godina (foto)

18/03/2016

0

Kejt Midlton je juče, na dan Svetog Patrika, prekinula tradiciju dugu 115 godina, a svi vrlo dobro znamo koliko je kraljevskoj porodici, i uopšte svima koji žive u na Ostrvu, važna upravo tradicija.

Do sada je ta tradicija nalagala da na najveći irski praznik neka od žena iz kraljevske porodice uruči buketiće deteline irskim vojnicima.

Međutim, umesto nje juče je princ Vilijam prisustvovao vojnoj svečanosti povodom dana Svetog Patrika na kojoj je uručio 600 buketića detelina irskim vojnicima.

Vojvotkinja od Kembridža je, naime, odlučila da joj je preče da taj dan provede sa svojom decom, princom Džordžom i princezom Šarlot. Zato je umesto nje u kasarne u zapadnom Londonu tu dužnost preuzeo Vilijam, iako ju je poslednje četiri godine vršila isključivo Kejt.

Na taj način prekinula je tradiciju koju je započela kraljica Aleksandra 1901. godine. To, međutim, nije omelo princa Vilijama, inače pukovnika ovog puka, koji je bio vidno raspoložen i koji se šalio sa vojnicima i poželeo im srećan praznik.

- Vojvotkinja od Kembridža je uživala tokom prethodnih prilika kada je bila u mogućnosti da im prisustvuje, ali princ je pukovnik puka i sada se raduje što će vojnicima da uruči deteline. Vojvotkinja se vratila kući kako bi bila sa svojom decom, ali se raduje mnogim obeležavanjima dana Svetog Patrika u budućnosti - piše u zvaničnom saopštenju, a prenosi "Daily Mail".

Vojnici su imali razumevanja za Kejtine porodične obaveze, jer sledećeg meseca sa Vilijamom ide na zvaničnu turneju u Indiju i Butan.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/Bojan Guliver/Getty Images

Pročitajte još