Velimir Stjepanović: Posle Olimpijade, venčanje!

Velimir Stjepanović: Posle Olimpijade, venčanje!

Autor: | 16/03/2016

0


Dok se priprema za učešće na “Olimpijskim igrama”, naš najbolji plivač Velimir Stjepanović došao je u Beograd kako bi učestvovao na državnom prvenstvu, na kome je bio apsolutni pobednik. Sa uspešnim sportistom doputovala je i njegova verenica, instruktorka joge Džesika, sa kojom se zabavlja već četiri i po godine, a par uskoro planira i venčanje.

- Džesika je išla u moju školu od sedmog do devetog razreda, tako da se dugo poznajemo. Posle je ona otputovala u Veliku Britaniju, gde je živela nekoliko godina. Kada se 2011. vratila u Dubai, počeli smo intenzivnije da se družimo, brzo smo se zbližili i od 8. septembra te godine stupili smo u vezu - počinje priču Velimir, koji je na četvorogodišnjicu romanse zaprosio Džesiku.

- Na dan kada smo proslavili četiri godine zabavljanja odlučio sam da zaprosim Džesiku. Otišli smo na večeru u jedan lep restoran, planirao sam da joj dam prsten pošto stigne posluženje i kada se malo opustimo. Međutim, bio sam toliko uzbuđen i nervozan da nisam uspeo da sačekam konobara sa hranom, pa sam joj odmah dao prsten. Ona se zbunila, malo je plakala i, naravno, rekla “da”. Uspeo sam da je iznenadim, što je najvažnije. Posle toga, Džes je bila uzbuđena mnogo više od mene tako da nije mogla da jede, pa sam ja morao da pojedem i njen obrok - kaže u šali Velimir koji tvrdi da je lako izabrao prsten za svoju devojku.

- Dobro sam znao njen ukus, pa sam od početka imao viziju kako bi prsten trebalo da izgleda. U zlatari sam lako izabrao verziju najsličniju onome što želim, a zatim su juveliri napravili male izmene na prstenu u skladu sa mojim zahtevima. Sve je trajalo oko jedan sat. Najvažnije je da se Džesiki prsten mnogo dopao.

Uspešni sportista i instruktorka joge planiraju da uskoro izgovore sudbonosno “da”, ali će organizovanje venčanja ostaviti za period posle Olimpijskih igara.

- Imamo planove kada je reč o venčanju, ali za sada je još rano da govorimo o detaljima. Mogu samo da kažem da ćete uskoro biti obavešteni o svemu.

Iako je njegova buduća supruga, koja je poreklom iz Velike Britanije, veoma popularna instruktorka joge, koju na “Instagramu” prati više od sto dvadeset hiljada fanova, Stjepanović se nije oprobao u toj sportskoj veštini.

- Džesika se bavila plivanjem, a kada je prestala da trenira taj sport, prošla je obuku za instruktora joge, u čemu je veoma uspešna. Drži privatne časove, izdala je dve knjige i ima mnogo fanova na društvenim mrežama. Za sada ne praktikujem jogu jer bi uvođenje svake nove discipline moglo da izazove promenu u mom plivanju, a to mi sada, pred najveće i najznačajnije sportsko takmičenje, nije preporučljivo. Tako da do odlaska u Rio de Žanerio sigurno neću raditi jogu, a kasnije možda probam. Jako mi je interesantna akro-joga koja se radi u paru, što smo Džes i ja nekoliko puta isprobavali.

Stjepanović nam je otkrio da je svoju verenicu prvi put doveo u Srbiju prošlog leta. Budući da je bila oduševljena Beogradom od tada je još dva puta dolazila sa njim, pa su već stekli i svoje beogradske rituale.

- Džesiki se mnogo dopada ova sredina jer je Beograd miran grad u kome su ljudi vrlo ljubazni i žele da izađu u susret strancima. Ona je živela u mnogim zemljama - Velikoj Britaniji, Rusiji, Turskoj, Južnoafričkoj Republici, a i Srbija joj se mnogo dopala. Već imamo svoje rituale, pa svaki put kada dođemo, idemo da šetamo Kalemegdanom, imamo naš omiljeni restoran u ulici Strahinjića bana, koji obavezno posetimo, a idemo i u Tržni centar “Ušće”.


Pre nego što započnu ozbiljne pripreme za venčanje, Velimira očekuje najvažnije takmičenje u karijeri - “Olimpijske igre”.

- Svakom plivaču je san olimpijsko zlato, pa se i ja ne razlikujem mnogo, jer je to vrhunac u našoj karijeri. Što se tiče učešća u Brazilu, cilj mi je da uđem u finale, a posle toga je sve moguće - tvrdi Stjepanović, koji za sada nije siguran da li će njegova verenica putovati sa njim u Rio.

- Još nismo doneli tu odluku jer je vrlo teško doći do karata. Mi, učesnici, imamo pravo na samo jednu kartu za svaku trku u kojoj učestvujemo, a ja bih voleo da me sa tribina bodre roditelji i Džesika. Ako uspemo da nabavimo karte, oni će ići sa mnom u Brazil, u suprotnom možda sve troje krenu sa mnom, pa će neko od njih pratiti trke, a neko će za vreme mojih takmičenja ići na Kopakabanu da se kupa i sunča - zaključuje Velimir.

Komentari (0)

Loading
Izvor:Ivana Nikolić hellomagazin