Novak Đoković se zahvalio vojvotkinji od Kornvola Kamili Parker (video)

Novak Đoković se zahvalio vojvotkinji od Kornvola Kamili Parker (video)

Autor: | 16/03/2016

0

Projekat "Porodični saradnik", koji zajedno realizuju Vlada Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, Unicef i Fondacija "Novak Đoković", predstavljen je vojvotkinji od Kornvola Kamili Parker, tokom njene zvanične posete Srbiji u kojoj je zajedno sa suprugom prestolonaslednikom Ujedinjenog kraljevstva princom Čarlsom.

Cilj ovog trogodišnjeg projekta je jačanje porodica u riziku i prevencija odvajanja dece od njihovih porodica, a vojvotkinju su porodice, deca i porodični saradnici, stručnjaci specijalno obučeni za pružanje pomoći porodicama u riziku, dočekali u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine koji sprovodi uslugu u Beogradu.

Oni su preneli svoja pozitivna iskustva u radu sa više od 400 porodica i 1000 dece, koliko je koristilo uslugu od kada se pilotira, i sve promene nastale u njihovom svakodnevnom životu. Članovi porodica koji su koristili uslugu Porodičnog saradnika preneli su vojvotkinji od Kornvola zbog čega je ona bila važna, koliko su im napredovali odnosi sa decom, smanjile se bračne i druge krize, poboljšale njihove roditeljske veštine, kao i zdravstveni i materijalni status.

Novak Đoković se video-porukom zahvalio vojvotkinji.

Poruka Novaka Đokovića vojvotkinji od Kornvola:

- Vaše kraljevsko veličanstvo, poštovana vojvotkinjo od Kornvola, dobro došli u Srbiju. Želeo bih da izrazim svoju zahvalnost zbog Vaše odluke da posetite porodice obuhvaćene projektom, koji udruženim snagama sprovode Vlada Republike Srbije – Ministartsvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Unicef i Fondacija "Novak Đoković".

Ovaj projekat je od izuzetne važnosti za sve nas zato što je fokusiran na osnaživanje porodica, a jaka porodica je stub svakog društva. Deca ne mogu da imaju srećno i razigrano detinjstvo koje neguje njihov istraživački duh ukoliko im ne obezbedimo stabilno okruženje u kojem će rasti i razvijati se na pravi način.

Moja porodica je uvek bila moja sigurna luka i zahvaljujući ljubavi i podršci svojih roditelja uspeo sam da ostvarim sve svoje snove. Zato danas moja supriga i ja želimo da naš sin odrasta u istom porodičnom okruženju.

Kroz ovaj projekat do sada je prošlo 400 porodica i 1.000 mališana. Svi oni dele mišljenje da im je usluga 'Porodičnog saradnika' pomogla da ojačaju roditeljske veštine i unaprede kvalitet odnosa unutar porodice, i samim tim osete neophodnu sigurnost i pozitivne promene.

Neki od njih su prvi put kao porodica zajedno proslavljali dečje rođendane, neka deca nikad više nisu bila razdvojena od svojih roditelja i smeštena u institucije, mnoga su popravila uspeh u školi jer su ih kod kuće čekali roditelji sa kojima su izgradili odnos pun ljubavi, pažnje i razumevanja.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez nesebičnog zalaganja i truda 'Porodičnih saradnika', koji su iz dana u dan činili sve kako bi pomogli porodicama u riziku. Zato su porodice obuhvaćene projektom danas snažnije, a biće još jače kada ova usluga bude zvanično uvršćena u sistem socijane zaštite u Srbiji.

To je naš cilj i čast nam je da danas sa vama razgovaramo o tome. Želja svih nas je da ovaj projekat u potpunosti zaživi jer smo svesni toga da može umnogome da doprinese unapređenju društva u kome živimo.

Vaše prisustvo danas je od neizmerne važnosti zbog skretanja pažnje javnosti i dodatnog isticanja važnosti ovog pitanja. Želeo bih još jednom da Vam se zahvalim što ste danas sa nama i na podršci koju nam pružate! - zaključio je Đoković.

Komentari (0)

Loading
Izvor:Hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti