Sanja Vučić: Želim da budem ponos Srbije

Sanja Vučić: Želim da budem ponos Srbije

Autor: | 14/03/2016

0


Čuda su moguća! To najbolje zna Sanja Vučić (22), predstavnica Srbije na 61. "Evrosongu", koji će od 10. do 14. maja biti održan u Švedskoj. Pevačica kruševačke rege grupe "ZAA" preko noći je od anonimne devojke iz sveta alternativne muzike stigla do prestižnog takmičenja.

Raskošan glas i neukrotivu energiju Sanja će pokazati u "Globen areni" u Stokholmu, gde će na engleskom jeziku pevati pesmu "Goodbye", tekstopisca i kompozitora Ivane Peters, čija je poruka borba protiv nasilja nad ženama.

Srpska predstavnica na "Evrosongu" je student arapskog jezika, a njena neraskidiva veza sa muzikom traje godinama.

- Očekujem da Srbiju u Švedskoj predstavim u najboljem svetlu i da snažnu emociju pesme iskažem na pravi način. Plasman mi nije najvažniji, ali mi je stalo da moj narod bude ponosan na mene. Nisam mogla ni da sanjam da ću jednoga dana otići na Evrosong - rekla je "Novosti" Sanja Vučić, koja će u Stokholmu nastupiti u drugom polufinalu 12. maja.

- Uvek sam bila u alternativnim andergraund vodama i ovo je velika stvar za mene. Ali, to ne znači da ću posle "Evrosonga" promeniti muzički pravac. Želim da ostanem dosledna alternativnim korenima i da pokažem širom auditorijumu da andergraund i rokenrol mogu da budu zabavni i inspirativni - dodala je ona.

Kako ćete se kao pevačica alternativne muzike snaći u svetu popularnih nota?

- To što pevam je načelno rege, ali kako je bend evoluirao tako su se naslagali mnogi žanrovi. Činjenica da sam se oprobala u raznim muzičkim stilovima dodatno me ohrabruje da svoju emociju i energiju iznesem najbolje što mogu. Brzo sam se srodila sa pesmom i autorkom Ivanom Peters. Trudila sam se da usvojim svaku njenu sugestiju, prvenstveno mislim na snagu mog vokala koji je Ivana, po sopstvenom priznanju, morala da ukroti. To je izuzetno moćna pesma sa snažnom porukom, ali i zahtevna za pevanje. Ubeđena sam da je naša saradnja prava stvar.

Otkud ideja da pesmu posvetite borbi protiv nasilja nad ženama?

- To je bila Ivanina ideja jer je ona i tekstopisac pesme. Nasilje nad ženama je svuda prisutno, ne samo u Srbiji, i zato smatram da je evrovizijska scena pravo mesto da se skrene pažnja na tako ozbiljan problem.

Da li možemo ponovo da vratimo "Evrosong" u Srbiju?

- Ne znam, rano je i nezahvalno govoriti o tome. Pratim "Evrosong" i smatram da se naša pesma mnogo razlikuje od drugih. Upravo zbog toga mislim da je idealna za ovo muzičko takmičenje. Čula sam i druge pesme za "Evrosong", mnogo mi se dopada kompozicija Norveške, mada ima još dobrih numera.

Vaši roditelji se takođe bave pevanjem, da li je to presudilo da se opredelite za muziku?

- Moji roditelji su pevači narodne muzike, pa sam se oprobala i u tome. Rasla sam uz pesmu. Obožavam muziku i ne delim je na žanrove. Volim etno-muziku i sevdalinke i od roditelja sam naučila da ih pevam. Ali pored muzike, bavim se i plesom.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Instagram hellomagazin

Najnovije vesti