Mia i Luna Fece: Rijaliti programi su noćna mora

Mia i Luna Fece: Rijaliti programi su noćna mora

Autor: | 14/03/2016

0


Ulazak nekada velike pop zvezde Marine Perazić u rijaliti šou-program “Farma” ponovo je uperio reflektore u njen život, koji je poslednjih godina daleko od glamuroznog.

Kako je sama izjavila pred ulazak na imanje u Lisoviću, razlog zbog koga je prihvatila ponudu produkcije je teška materijalna situacija u kojoj se nalazi.

Prošlog proleća iselila se iz stana u Novom Sadu, u kome je živela sa kćerkama Miom Katarinom i Lunom Marijom, i vratila se u rodnu Rijeku, gde sada živi sa svojim ocem.

Pošto im je saopštila odluku da svoju intimu ponovo učini dostupnom milionskom auditorijumu, dvadesetčetvorogodišnja Mia i tri godine mlađa Luna za magazin “Hello!”, između ostalog, iznose svoje stavove o toj maminoj odluci, ali i o stavu njihovog oca, bivšeg bubnjara “Ekatarine Velike” Ivana Fecea Firčija o ovom potezu majke njegove dece.

Kako ste ragovale na mamin ponovni ulazak na “Farmu”?

Mia: Bila sam iznenađena što su je ponovo zvali i moram da priznam da isprva nisam bila oduševljena. Priroda tog programa nije najzahvalnija, ali smatram da je to ipak ponuda koju nije mogla da odbije, pa sam je podržala.


Luna: To je noćna mora. Kratko i jasno. Tamo su individue koje su zatvorene, a privatno se uglavnom ne poznaju. Smatram da bi to za svakoga u neku ruku bilo noćna mora.

Vaša majka izjavila je da je borba za puku egzistenciju razlog što je prihvatila ponudu. Kako se to odražava na vaš život?

Luna: Na moj se ne odražava. Kompleksna je cela tema sa egzistencijom i neke stvari su prosto privatne, ali generalno, ja sam samostalna i ne dozvoljavam da neke stvari koje me se ne tiču utiču na moj život.

Mia: Mislim da trenutno svi žive teško, samo što se ljudi iznenade kada čuju da je neko ko je javna ličnost u sličnoj ili čak težoj poziciji. Učešće u ovom rijalitiju samo je jedan od načina na koji se bori kroz život. Naravno da bih volela da ona živi lakše i nije mi svejedno što do toga mora da dođe neklasičnim metodama, ali trenutno je takva situacija. Mislim da se to ne odražava toliko na moj život. Luna i ja smo dovoljno odrasle.

Kako je vaš otac reagovao na to?

Mia: Nije imao neku specijalnu reakciju. Njih dvoje odavno nisu zajedno, pa ne obraća previše pažnju na to šta ona radi.

Luna: Mislim da posle osamnaest godina razdvojenosti oni nemaju razloga da se više međusobno komentarišu i reaguju.

Kako ste podnele mamin povratak u Rijeku?

Mia: Rastanci su sastavni deo našeg života i zbog toga više cenimo vreme koje provodimo zajedno.

Luna: Tamo je naš deda, koji je vrlo druželjubiv i pričljiv, i čini me srećnom što nije sam.

Razmišljate li i vi da napustite Srbiju?

Mia: Razmišljam o tome, ali za sve postoji pravo vreme, pa će i to doći na red.

Luna: Napuštanje Srbije je u planu do kraja godine, ali ne bih dužila, da ne ureknem. Mnogo volim Novi Sad, isto kao i Rijeku u kojoj sam odrasla, ali neki planovi koje bih volela da ubrzam u korist svoje budućnosti ovde prosto nisu mogući.


Predviđaju vam izuzetnu karijeru u modelingu. Da li je to vaš san?

Luna: Istina je da imam razne pozive, ali nisam član nijedne agencije. Više volim psihologiju, koju želim da studiram. To će se jednom desiti, kao možda i pevanje, koje je jednom davno bilo deo moga sna.

Jeste li još zaokuplljeni modnim dizajnom?

Mia: Naravno. “Kono by MK” je projekat na kome radim niz godina, ali je tek nedavno ugledao svetlost dana. Modna industrija nije najlakša, ali ne dozvoljavam da me to obeshrabri. Imam sreću što imam odlične ljude oko sebe koji mi pomažu, podržavaju me i inspirišu. Ipak, najveća podrška su mi roditelji, sestra i moj grafički dizajner Nemanja Veljković.


Čime se trenutno bavite?

Luna: Vikende uglavnom provodimo iza šanka u tatinom klubu “Firchie Think Tank studio”, a inače se bavim samostalnim životom. Od devetnaeste godine isprobala sam se u raznim poslovima, naučila mnogo stvari i moram da kažem da sam odrasla i shvatila kako funkcioniše sistem. Nisam više srednjoškolka, ali to mi je još okupacija - učiti, rasti, učiti, rasti, učiti...

Mia: Uz “Kono by MK” pomažem tati u klubu. Trudim se da budem uključena u sve aspekte poslovanja, ali najčešće ćete me naći sa Lunom iza šanka. Uz to, godinama se aktivno bavim plesom. Najbitnije mi je da sve što radim bude izuzetno kreativno i nešto iz čega mogu izvući mnogo radnog i životnog iskustva.

Jeste li emotivno ispunjene?

Mia: Imam zaista fenomenalne prijatelje i porodicu, koji me podržavaju bez obzira na sve, a što se tiče partnera, trenutno sam više fokusirana na druge stvari.

Luna: Emotivno sam ispunjena što se tiče društvenog života i familije. Imam mnogo pravih prijatelja, neke u Rijeci, neke u Novom Sadu. To saznanje me dovoljno ispunjava, gde god da se nalazim.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Mladen Sekulić
Tagovi: Marina Perazič