Pogledajte 10 spotova prema kojima bi trebalo snimiti filmove

Pogledajte 10 spotova prema kojima bi trebalo snimiti filmove

Autor: | 13/03/2016

0

Neki spotovi imaju toliko dobre priče da je prava šteta što su ograničene na svega nekoliko minuta.

Prodigy - Smack My Bitch Up

Argentinski reditelj Gasper Noé ("I Stand Alone", "Enter The Void") vrlo je dobro upoznat sa mračnijom stranom života i zato smatramo da bi bio savršen izbor kada bi se kojim slučajem snimala filmska verzija Prodidžijevog hita. Zamišljamo mnogo prostih reči, neobičnih uglova snimanja i oznaku "nije za mlađe od 18".

Lana Del Rey - Video Games

Voleli bismo da vidimo što bi Sofia Coppola mogla da uradi sa Laninim "Video Games" spotom. Već vidimo brojne retrospektivne scene, Lanu u ulozi nalik onoj Blanche DuBois, kako leškari pored dubokog bazena... I naravno, mnogo prelepe, raskošne odeće.

Muse - Knights of Cydonia

Za bend tako briljantan poput Muse, pojavljivanje na velikim platnima bi bio logičan potez u njihovoj bici za dominaciju (muzičkim?) svetom. Budući da je "Knights of Cydonia" već praktično "Django Unchained" samo sa mnogo lasera, pretvaranje spota u film bio bi još samo jedan dan na poslu za Kventina Tarantina.

Eminem - Stan

Spot o zaluđenom fanu već jeste, na neki način, film u malom. Ipak, kako je Eminem svojim "8 Mile" već dokazao da ima dara za filmsku industriji, ova priča bi se praktično pisala sama. Sve što bi bilo potrebno jeste da ponovno uključi reditelja Curtisa Hansona i... čudno je što to već nisu učinili.

Radiohead - Just

M. Night Shamylan ("The Sixth Sense", "The Happening") je izgradio karijeru na zloslutnim hororima koji vam, malo po malo, kidaju živce. Centralna zastrašujuća scena spota "Just" i neobjašnjiv završetak kao da su stvoreni za ovog reditelja.

Coldplay - The Scientist

Možda vam je ideja o tome da dva sata gledate Chrisa Martina na velikom platnu malo previše.. Ali spot "The Scientist" ima sve predispozicije da se, ekranizovan, nađe među nominovanima za Oskara.

Beyonce i Lady Gaga - Telephone

Sve u ovom spotu prosto vrišti "Hollywood". Dve najpoznatije pevačice na svetu beže od policije poput Telme i Luiz u mnogo otkačenijoj odeći. Već se dugo nije pojavio girl-power hit film, a ko bi uopšte mogao da bude bolji za tako nešto od Gage i Bej?

David Bowie - Space Oddity

Zanemarite spot u kojem Bowie sedi na stolici - originalni promo za ovu stvar bio je briljantan, neobičan rad snimljen za film. Bowie u ulozi Major Toma, šašavi kontrolor leta, zgodne žene... Jedino što mu je još potrebno jeste mala pomoć Bowiejevog sina Duncana Jonesa i eto nam modernog romantičnog filma smeštenog u beskrajima svemira.

Blur - Parklife

Svi ti ljudi, tako mnogo ljudi... Ali šta se događa sa svima njima pošto se Phil Daniels odveze u svojoj Ford Granadi? Sa toliko mnogo likova vrednih dubljeg istraživanja, "Parklife" bi mogao da bude novi britanski filmski hit, nešto poput "Trainspottinga", samo sa mnogo manje narkotika i mnogo više sladoleda.

Michael Jackson - Thriller

Vervoatno najpoznatiji spot ikad, "Thriller" u trajanju od 13 minuta već jeste kratak film sam za sebe. Uzmimo ipak te razigrane zombije, dodajmo im Guillerma del Tora i dobićemo najlakši, najzabavniji i najspektakularniji horor ikad.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs printscr/youtube/guliver/splash
Tagovi: film muzika