Mira Furlan: Najbolja strana starenja je ta što ti je malo manje stalo

Mira Furlan: Najbolja strana starenja je ta što ti je malo manje stalo

Autor: | 10/03/2016

0


Jedna od najlepših jugoslovenskih glumica Mira Furlan dugo je sinonim lepote. Ova uspešna glumica već par decenija živi u Americi gde snima filmove i serije.

Nekadašnja femme fatale i danas pleni lepotom, ali kaže da se sa godinama manje nervira zbog stvari koje se njoj i oko nje dešavaju.

- Starenje je grozno, nema tu dileme, ali najbolja strana starenja je da ti je malo manje stalo - rekla je glumica koja se osamdesetih proslavila kultnim ulogama u televizijskim serijama “Putovanje u Vučjak”, “Kiklop” i “Velo misto”, kao i filmovima kao što su “Otac na službenom putu”, “Lepota poroka” i “U raljama života”, da bi početkom devedesetih zajedno sa svojim suprugom, filmskim rediteljem Goranom Gajićem, emigrirala u SAD nakon otkaza u matičnom zagrebačkom narodnom pozorištu, oduzimanja stana u Zagrebu i niza huškačkih tekstova u hrvatskim medijima.

- Devedesetih sam bila idealna podela za ulogu dežurne veštice. Samim tim što sam žena, napadali su me još većom žestinom i iza mene niko nije stajao. Dolaskom u Ameriku došlo je i do promene ranijeg identiteta. Tada sam shvatila da su identiteti lomljivi i da nema stalnih identiteta. Doživela sam surovu, ali važnu lekciju o životu - ispričala je Furlanova.

Govoreći o svom sinu, rođenom u emigraciji, rekla je da se on apsolutno oseća kao Amerikanac.

- Jednom mi je rekao: ‘Daj, zašto nisi iz Kansasa?’ Rekla sam mu da i u Kanzasu možda stvari nisu toliko jednostavne. I on je hteo da pripada. Kako mu objasniti sve te komplikovane stvari, da dolazim iz zemlje koje više nema, pa da je tu ta nova zemlja - ispričala je Mira Furlan.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin
Tagovi: mira furlan