Goca Tržan i Raša Novaković: Uživanje udvoje u Rimu

Goca Tržan i Raša Novaković: Uživanje udvoje u Rimu

Autor: | 08/03/2016

0

Pevačica Goca Tržan i njen suprug, talentovani muzičar Radomir - Raša Novaković nedavno su bili na romantičnom putovanju u Rimu, gde se njihova ljubav još više rasplamsala. Povod njihovog odlaska u večni grad bio je Dan zaljubljenih, ali su zbog poslovnih obaveza morali da odlože proslavu za kraj februara.

- Moj suprug i ja želeli smo da na poseban način proslavimo Dan zaljubljenih, ali pošto smo oboje imali poslovne obaveze baš 14. februara, nismo uspeli da taj datum adekvatno obeležimo. Sačekali smo trenutak kada smo imali nekoliko slobodnih dana i odlučili da odemo na putovanje - počinje priču Goca.

- Lako smo se dogovorili oko destinacije, jer moj suprug nikada nije bio u Rimu. Ja sam prošle godine bila sama i toliko sam bila oduševljena tim gradom da sam poželela da ga ponovo posetim, ali ovog puta u Rašinom društvu. Ostali smo tamo četiri dana i zaista je svaki trenutak bio poseban.

Kao pravi Italijani, Goca i njen emotivni partner prepustili su se svim čarima drevnog Rima. Veći deo vremena proveli su u obilasku kulturno-istorijskih znamenitosti, kojih u prestonici nekadašnjeg Rimskog carstva ima na svakom koraku.

- Dane smo uglavnom provodili u dugim šetnjama i obilascima zanimljivih turističkih atrakcija, a predah smo pravili u restoranima. Obožavam italijansku hranu, koja je veoma jednostavna, a istovremeno toliko ukusna da je nemoguće odoleti joj. Pošto ne pijem alkohol nisam imala priliku da probam italijanska vina, koja važe za jedna od najboljih u svetu - u dahu govori pevačica.

- Prošle godine upoznala sam devojku turističkog vodiča, koja mi je pokazivala grad, pa sam odlučila da je i ovog puta pozovem, tako da smo jedan dan proveli sa njom. Ona nas je vodila na vrlo zanimljiva mesta i pričala nam zanimljivosti o večnom gradu, koje jako volim da slušam. Po prirodi sam veoma radoznala, impresioniraju me sve te legende, kao i podaci o nekadašnjoj civilizaciji na tom geografskom području - objašnjava Tržanova, koja nam je otkrila i najzanimljivije priče sa putovanja.

- Sve priče koje smo čule od vodiča mogu da se pročitaju i u knjigama, ali poseban je doživljaj kada ih slušate dok se nalazite na lokalitetu o kome se govori. Bilo mi je zanimljivo da čujem da Rimljani, recimo, uopšte ne vole Pjaca Veneciju, koja spada u simbole tog grada, a izgradio ju je Musolini. Međutim, impozantna bela mermerna građevina zaklonila je pogled na Kampidoljo, koji je projektovao Mikelanđelo. Podjednako me je impresionirao i nekadašnji stadion "Cirkus Maksimus", na kome je moglo da stane više od tri stotine hiljada ljudi, a izgrađen je u vreme kada svet nije imao gotovo nikakvu mehanizaciju.

Dobar provod u Rimu samo je učvrstio Gocinu i Rašinu nameru da uskoro ponovo dođu u ovaj grad, a tada planiraju da posete katakombe i sve ostatke Rimskog carstva koji se nalaze pod zemljom.

- Za Rim je karakteristično da ispod svake građevine postoji mnogo antičkih ostataka, koje je takođe veoma uzbudljivo videti, pa je izvesno da ćemo ponovo ići u "pohod" na katakombe. Pre toga, planiramo da posetimo Pompeju, u kojoj je, kako su nam ispričali, vreme stalo u trenutku kada se dogodila erupcija vulkana, tako da imate osećaj kao da ste u starom Rimskom carstvu, jer su sačuvani ostaci ulica, kuća i mnogo toga još.
Osim po zanimljivim atrakcijama, pevačica i njen suprug ovo putovanje će pamtiti i po divnim ljudima koje su upoznali.

- Upoznali smo divne ljude iz Svilajnca, sa kojima smo se odlično zabavljali, kao i još mnogo drugih zanimljivih osoba, tako da smo imali odlično društvo - otkriva Goca i objašnjava zbog čega nisu vodili njenu osmogodišnju kćerku Lenu.

- Ona je još mala za tako zahtevne ture, koje podrazumevaju da se pešači po čitav dan, a i interesovanja su joj drugačija, ipak je dete. Jedva čekam da poraste, pa da možemo svi zajedno da putujemo - kaže Goca, kojoj je vreme provedeno sa suprugom bilo dragoceno.

- Raša i ja najviše volimo kada smo sami zajedno, ali u Beogradu za to često nemamo priliku zbog obaveza. Upravo zbog toga putovanja su nam dragocena, jer smo tada po čitav dan upućeni jedno na drugo, što nam pričinjava najveće zadovoljstvo. Oboje uživamo u braku i za sada u našem odnosu sve funkcioniše perfektno, a kako će biti dalje, videćemo. Volim da kažem da je neizvesnost drugo ime za budućnost - zaključuje Goca.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić privatna arhiva

Najnovije vesti