Lejdi Gaga: Mislila sam da sam ja kriva za silovanje (video)

Lejdi Gaga: Mislila sam da sam ja kriva za silovanje (video)

Autor: | 06/03/2016

0

Pevačica Lejdi Gaga izjavila je da se "neprestano" muči, od kada je silovana i da je za nju pravo iskušenje bila ceremonija dodele Oskara, na kojoj je sa drugim žrtvama silovanja izvela pesmu o seksualnom nasilju.

- To (silovanje) je nešto čega se najviše stidim. Sve do sada mislila sam da sam ja kriva za to - rekla je Ledi Gaga radiju Z100. Dodala je da mnogi ne znaju da je ona bila žrtva seksualnog nasilja, jer o tome retko govori.

- Znam da me vide kako poznatu ličnost, koja je uspešna i ima novca. Svi misle da nemam nikakvih problema. Ali ja ustvari bez prestanka osećam bol, a to je posledica tog parališućeg straha, koji me muči gotovo deset godina - rekla je ona.

Poznata pevačica, koja će uskoro napuniti 30 godina, kazala je i da joj je interpretiranje pesme "Till it Happens to You", pomoglo da razbije tabu, jer je ono što joj se dogodilo dugo bilo sakriveno "ispod tepiha" Lejdi Gagi se pridružilo više desetina žrtava seksualnog nasilja, koje su na grudima imale natpis: "Nije tvoja krivica", "Nesalomiva" i "To se dogodilo meni".

Pesma "Till it Happens to You" napravljena je za dokumentarni film "The Hunting Ground" čija je tema seksualno nasilje u američkim univerzitetskim kampovima, koje su lokalne vlasti prikrivale, u strahu od skandala.

Potpredsednik SAD Džozef Bajden je najavljujući Lejdi Gagu na ceremoniji dodele Oskara apelovao na sve da "intervenišu" u situacijama u kojima se surovo postupa.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/splash
Tagovi: lejdi gaga

Najnovije vesti