Porodica Nine Simon osula paljubu po glumici zbog filma: Prestani da uzimaš njeno ime u usta do kraja života

Porodica Nine Simon osula paljubu po glumici zbog filma: Prestani da uzimaš njeno ime u usta do kraja života

Autor: | 04/03/2016

0


Zoi Saldana našla se na udaru kritika kada je objavljen trejler za novi film o životu legendarne Nine Simon, u kojoj ona igra glavnu ulogu.

Vesti da je Saldana izabrana da glumi čuvenu pevačicu i aktivistkinju za ljudska prava izazvala je negodovanje javnosti, koja se dodatno pobunila kada su objavljene prve scene iz filma. Na njima se vidi da su Zoi potamnili kožu i uvećali noć kako bi što više ličila na Ninu.

Glumica latinoameričkog porekla (37) juče je na Tviteru objavila jedan citat Nine Simon, da bi joj pevačicina porodica potom poručila da više nikada ne spominje Ninino ime.

- Kul priča, ali molim te prestani da uzimaš Ninino ime u svoja usta. Do kraja života - napisano je na zvaničnom Tviter profilu Nine Simon, koji održava njena porodica.

Ubrzo je na njemu osvanula i pesma "Go To Hell" (Idi dođavola), što su mnogi protumačili kao poruku glumici i produkciji filma.

Obožavaocima Nine Simon nije se dopalo što je za ovu ulogu angažovana glumica portorikansko-dominikanskog porekla.

- Nina se borila protiv rasizma, da bi njena boja kože bila potamnjena za svetlije lice. Zar nisu mogli da angažiju glumicu tamnije kože, s obzirom da je to krucijalan deo Ninine priče? - samo su neki od brojnih komentara i kritika koje su putem društvenih mreža stigle na adresu Zoi Saldane i rediteljke filma Sintije Mort.

Film je prvi prut prikazan na Filmskom festivalu u Kanu 2014, ali je njegovo pojavljivanje u bioskopima godinama odlagano. Premijera u SAD zakazana je za april 2016.

Nina Simon umrla je 2003. u 70 godini.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty hellomagazin
Tagovi: zoi saldana

Najnovije vesti