Pileći ražnjići sa kikiriki sosom

Pileći ražnjići sa kikiriki sosom

Autor: | 04/03/2016

0

Potrebno:

Za marinadu:

1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašike soja sosa
kurkuma, na vrh kašičice
2 kašike ulja
½ kašičice suvog začina
½ soka od limuna
1 kašika ajvara

Za sos:

1 glavica crnog luka

2 čena belog
100 g pečenog neslanog kikirikija
2 kašike soja sosa
iseckan peršun
200 ml neutralne pavlake

I još treba:

500 g pilećeg filea

Marinada: Crni i beli luk sitno iseckati. Sipati u sud, dodati sve ostale namirnice i promešati. Piletinu isecite na trake i kroz njih provucite drvene štapiće za ražnjiće.Premažite ih marinadom i ostavite u frizider na 30 minuta.

Sos: Kikiriki izblendati ili krupno samleti. Crni i beli luk sitno iseckati i na ulju propržiti.Dodajte kikiriki, soja sos, iseckan peršun i neutralnu pavlaku. Sve zajedno prokuvajte 5 minuta.

Ispržite ražnjiće i servirajte uz sosom i povrće po želji.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recept recepti