Kristijan Bejl: Hit Ledžer mi je uništio planove za Betmena

Kristijan Bejl: Hit Ledžer mi je uništio planove za Betmena

Autor: | 03/03/2016

0


Kristijan Bejl je u lik Betmena uneo neke potpuno drugačije elemente po kojima ovaj superheroj ranije možda nije bio poznat.

Igrao ga je u nekoliko filmova koje je režirao Kristofer Nolan, ali najpopularnije ostvarenje „Mračni vitez“ ipak je obeležio njegov glavni neprijatelj – Džoker – zahvaljujući maestralnom Hitu Ledžeru.

Bejl je nedavno otkrio da je svog Betmena zamislio kao komplikovaniju osobu i da bismo ga verovatno videli u drugačijem svetlu da nije bilo Hita Ledžera, čiji je karakter, kao što svi znamo, bio zaista posebna priča.


- Betmen je previše mračan i čudan lik. Osećao bih se kao kompletan idiot da, kad sam se već našao u onom kostimu, nisam iskoristio i tu tamnu stranu, tu monstruoznost koju je povremeno ispoljavao. Ali, onda se pojavio Hit sa svojim Džokerom. Bio je toliko brilijantan, da mu je ova uloga posthumno donela sve moguće nagrade, uključujući i Oskara. Tako mi je potpuno pokvario planove jer sam shvatio da je on mnogo interesantniji – rekao je Bejl uz osmeh.

Iako smatra da je bilo prostora da još bolje razradi lik Betmena, glumac je posle tri filma ipak odustao od ove uloge. Čoveka-slepog miša trenutno tumači Ben Aflek i uskoro ćemo ga videti sa još jednim strip herojem u ostvarenju „Supermen protiv Betmena“.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver/Getty/Splash

Pročitajte još