Četiri male tajne sjajnog izgleda Dženifer Lorens

Četiri male tajne sjajnog izgleda Dženifer Lorens

Autor: | 02/03/2016

0

Dženifer Lorens nikada nije bila pobornik dijeta, ipak to nije uticalo na to da ne izgleda božanstveno na dodeli Oskara.

Dalton Vong, njen trener, kaže da ona godinama jede samo određenu hranu u tačno vreme.

Vong je tokom svoje karijere sarađivao sa mnogim poznatim ličnostima poput Amande Sejfild, Zoe Kravic i Kita Haringtona.

- Nikada nisam mogla da budem na dijeti, prosto ne umem da funkcionišem na taj način. Dalton me je naučio kako pravilno da vežbam i jedem, a uz to takođe uživam u raznoj ukusnoj hrani i zbog toga ću mu zauvek biti zahvalna – objasnila je Dženifer.

Prema Daltonovim rečima, ujutru bi sa Dženifer radio intenzivne treninge i kardio, a uveče bi radili opuštajuće vežbe, pilates i jogu.

- Kada sam upoznao Dženifer do tada ona nikada nije držala dijetu, niti radikalno menjala režim ishrane, a nije puno ni trenirala, tako da smo morali postepeno da uvodimo sve novine – kaže popularni holivudski trener.

Nikada nije bio za to da se bilo ko od njegovih klijenata ustručava kada je određena hrana u pitanju, pa čak ni kada je reč o brzoj hrani, kao što je pica. Kako kaže, sve dok ste sigurni da ćete sutradan nastaviti da jedete više svežeg voća i povrća i da trenirate, možete sebi da dozvolite poneki izlet.

Ukoliko imate neverovatnu potrebu da "zgrešite" sa hranom koju ne bi trebalo da konzumirate, odlučite se da pešačite 15 minuta.

- Izgladnjivanje vam neće pomoći, a mnogo su veće šanse da će vas vratiti lošim navikama u ishrani. Umesto toga, odlučite se za veće količine cvežeg voća i povrća u kombinaciji sa proteinima. Kada je reč o prerađenom šećeru, klonite ga se – ističe Dalton.

Treninzi su za mnoge ravni mučenju. Ipak prema rečima popularnog trenera, upravo bi vežbanje trebalo da vas čini srećnim, pogotovo kada vidite rezultate.

- Ako ste imali stresan dan na poslu, onda bi verovatno bila bolja ideja da tog dana preskočite trening nego da mučite svoje telo do iznemoglosti – kaže on.

Ako ne unosite dovoljno kalorija tokom dana, vaše telo će početi da troši mišiće. Zbog toga nikada ne nasedajte na ekstra brze dijete jer će vam više odmoći, a rezultati koje ćete dobiti, brzo će se pokvariti, jer nakon takvih dijeta kilogrami se vraćaju brzo poput bumeranga.

- Ključ je u balansu. Možete da dozvolite sebi i čokoladu i sladoled, ali u tom slučaju nemojte da preskočite trening. Proteini su veoma bitni i savetujem da ih konzumirate i za doručak i za ručak, ali ne i za večeru – savetuje nas Dalton Vong.

Prema njegovim rečima, ako meso jedete za večeru, to će znatno usporiti metabolizam, a ujutro ćete se osećati tromo i bezvoljno. Zbog toga su obilne salate začinjene samo limunovim sokom i maslinovim uljem mnogo bolji izbor.

Svaki put pre nego što stavite zalogaj u usta, setite se da će vam to ili pomoći ili odmoći u ostvarenju vaših ciljeva.

- Ukoliko se osetite naduto nakon obroka, verovatno vam određene namirnice ne prijaju. To može da budu mlečni proizvodi, gluten, mahunarke pa čak i salate. Da biste shvatili šta vam tačno ne prija koristite process eliminacije. Za jedan obrok jedite samo hleb, pa ako se nakon toga osetite naduto, onda vam verovatno gluten pravi problem – navodi Vong.

Takođe, ukoliko odlučite da drastično promenite režim ishrane, potrudite se da to ne činite sami, već u konsultaciji sa stručnjakom. Onaj režim ishrane koji na primer odgovara vašoj prijateljica, vama možeda neće.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images