Ana Bebić: Što sam starija više vodim računa o bjuti pravilima, ali ne plašim se bora

Ana Bebić: Što sam starija više vodim računa o bjuti pravilima, ali ne plašim se bora

Autor: | 29/02/2016

0


Dok odbrojava mesece do dana kada će napuniti tri decenije, Ana Bebić svesna je da negovanje lepote zahteva više truda nego na početku karijere, kada je sebi dozvoljavala dozu neposlušnosti.

Danas se pažljivo odnosi pema svom fizičkom izgledu, u koji ulaže vreme i novac, svesna da su pozitivna energija i optimizam ključ lepote, što njoj nimalno ne nedostaje. Sklona tome da stvarnost boji u ružičasto, to bi uskoro moglo da postane očiglednije nego ikada, jer već neko vreme razmatra ideju da kosu oboji upravo u tu boju.

I dok sebi trenutno jedino zamera slabu fizičku aktivnost, odlučna da se što pre vrati u formu u nekom od beogradskih fitnes-centara, vrcava plavokosa pevačica za magazin „Hello!“ otkriva svoje male tajne, kojima se rukovodi u negovanju svežeg, privlačnog, mladalačkog izgleda.

Kojih se pravila u negovanju kože pridržavate?

- Što sam starija više vodim računa o bjuti pravilima. Nikada ne legnem, a da pre toga ne uklonim šminku sa lica. Dan počinjem umivanjem mlakom vodom i nanošenjem hidratantne kreme. Nemam određenu kremu koju koristim, važno mi je samo da prija mojoj koži i da vidim da dobro reaguje na sadržaj tog preparata. Pošto imam osetljiviju kožu, koristim kreme sa manjim Ph faktorom, ali sa takvim sadržajem da mi lice bude hidrirano. Kada je hladno, koža mi brzo “ispuca”, pa mi je vrlo bitno da bude nahranjena.

S obzirom na to da vam je koža osetljivija, koliko je zahtevna za negu?

- Nije previše. Nije ni suva ni masna, nego nešto između, pa je zahvalna za održavanje. Kako je negujem, tako mi i uzvraća.

Da li ste sami svoj majstor ili radije posećujete salone?

- Kozmetičara posećujem dva puta mesečno, prvo idem na klasično čišćenje lica, a naredni put na hidrataciju tretmanima. Mislim da bi svaka žena koja to sebi može da priušti trebalo da prepusti taj deo profesionalcima.

Mezoterapija i hemijski pilinzi spadaju u omiljene tretmane dama. Jeste li i vi jedna od njih?

- To je, čini mi se, postalo “must have” kod nege žena i meni se dopada.

Užasavaju li vas bore na licu?

- Nimalo. Mislim da svaka bora donosi nešto svoje. Ne plašim se godina. Ne kažem da ih u nekom trenutku neću možda i ja korigovati, ali ni u kom slučaju ne želim da sa pedeset izgledam kao da mi je dvadeset. Nemam problem sa tim da mi se koža menja, da vidim poneku boru na licu, jer sve to ima neku svoju draž.

Postoji li nešto što biste rado promenili na sebi?

- Kada sam bila klinka, imala sam problem sa svojim klempavim uhom, ali sada više nemam. Oduvek sam želela da uvećam gornju usnu, pa sam ubrizgala hijaluron. Važno mi je da sve što radim bude što prirodnije, zato nisam razmišljala o silikonu, već o nečemu što se neće zauvek zadržati u mom organizmu. Generalno, zadovoljna sam sobom ovakvom kakva jesam. Nemam ništa protiv kada ljudi koriguju neke stvari na sebi u želji da izgledaju i osećaju se bolje, ali ne dopada mi se kada potpuno promene lični opis. To ne podržavam.

Devojke se danas mahom odlučuju na stavljanje trajne šminke, tetoviranje obrva i veštačke trepavice. Koliko je vama to privlačno?

- Obrve su vrlo važan detalj na licu, jer ga uokviruju i definišu, ali generalno nisam pobornik bilo čega što se trajno zadržava. Hijaluron koji sam stavila isparava iz tela, dok je tetoviranje obrva i trajna šminka nešto što se dugo zadržava i zato mi nije privlačno. I trepavice su mi okej, jer je to takođe privremeno rešenje.

Prepoznatljivi ste po čestim promenama frizure, od duge kose prešli ste na kratku. Nedostaje li vam stari imidž?

- Ni najmanje. Ovih dana razmišljam da se ofarbam u roze. Obožavam da eksperimentišem oblikom i bojama, imam vrlo kvalitetnu kosu i zato volim da menjam frizure. Mislim da ću uskoro skroz skratiti kosu, o tome razmišljam već neko vreme, a odavno nisam imala takvu frizuru. Idem postepeno, videćemo koliko kratko će na kraju da ispadne. Frizerka mi je rekla da mi kratka kosa najbolje stoji, a i ja se tako najbolje osećam.


Kažu da žena frizuru menja kada joj se menjaju neke životne okolnosti. Da li je to i kod vas slučaj?

- Ukoliko je to tačno, onda se u mom životu stalno nešto menja. Nisam tip koji menja frizuru jer mu se menja život. U tom slučaju trebalo bi se menjati iznutra, a ne spolja. Ništa krupno se ne dešava, jednostavno uživam u poigravanju svojim izgledom, kao što uživam i u onome što radim i čime se bavim. Potpuno sam zadovoljna, tako da je eksperimentisanje jedini razlog.

Imate li neki cilj u narednom periodu kada je reč o izgledu?

- Volela bih da više vremena posvetim treniranju i da se malo izvajam, što bi se reklo.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Hello!
Tagovi: ana bebić lepota

Najnovije vesti