Zlatni saveti dermatologa iz Njujorka: Ovako se negujte i problemi sa kožom će postati prošlost

Zlatni saveti dermatologa iz Njujorka: Ovako se negujte i problemi sa kožom će postati prošlost

Autor: | 28/02/2016

0

Koliko često se probudite i suočite s nepravilnostima na koži? Svakodnevni problemi, uključujući crvenilo ili suvoću mogu nastati tokom nekoliko sati, dok je potrebno nekoliko dana tretiranja kako bi se povukli.

Dermatolog iz Njujorka, Dejvid Bank, tvrdi da su mnoga istraživanja pokazala da kožu možete tretirati s prirodnim proizvodima koje imate kod kuće, pa što ne bi to i pokušali.

Predstavljamo vam neke od prirodnih proizvoda koje možete sami napraviti i izgledati čarobno.

Maska od banane i meda za masnu kožu

Zgnječite jednu bananu i dodajte dve kašičice meda i nekoliko kapi limunovog soka. Nanesite na lice i nakon 15-20 miuta uklonite s toplom krpicom, te tapkajući osušite. Inače, ova maska je savršen borac i protiv akni.

Maska od bundeve i meda

Pomešajte kašiku organske bundeve u konzervi s pola kašičice pavlake i jednom kašičicom meda. Neka maska odstoji 15 minuta na vašem licu pre nego je isperete s toplom vodom. Ova maska će usput napraviti nežan piling i rešiti vas nepravilnosti.

Masku od aspirina protiv akni

Zgnječite jedan do tri aspirina (ili više ako trebate prekriti više toga) u maloj posudi, i dodajte vode koliko treba da bi se puder pretvorio u pastu. Zatim dodajte nekoliko kapi toplog meda i nanesite masku na lice, te ostavite da odstoji dok se ne osuši (desetak minuta), te isperite.

Revitalizirajuća maska od šljiva

Napravite pire od tri do četiri šljive, te pomešajte to s pola kašičice kurkume, jednom kašikom meda i kašikom grčkog jogurta. Umasirajte nežno u kožu i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta, pa isperite s toplom vodom.

Maska od aloe vere i avokada za suvu kožu

Zgnječite pola avokada učinijicu, potom dodajte dve kašike praha aloe vera gela, jednu kašiku suve zobene kaše iz kesice i jednu kašiku toplog meda. Nanesite ovu masku na čistu, suvu kožu i ostavite neka odstoji 15 minuta. Zatim isperite s toplom vodom.

Maska od svežih krastavaca i zobene kaše protiv crvenila

Pomešajte jednu šoljicu kuvane zobene kaše sa sitno seckanim krastavcem. Nanesite smesu na lice. Držite 20 minuta, pa isperite s toplom vodom.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin

Najnovije vesti