Viktorija Abril: 40-te godine su proklete za glumice

Viktorija Abril: 40-te godine su proklete za glumice

Autor: | 27/02/2016

0


Španska glumica, muza reditelja Pedra Almodovara, Viktorija Abril otvorila je u Centru „Sava“ zvanično 44. Međunarodni filmski festival - Fest.

Gošća Beograda je na press konferenciji pre otvaranja izjavila da su za glumice četrdesete godine „prokleta decenija“, ali da se „sve sredi kada dođeš u pedesete, pa možeš da glumiš babu, majku, kćerku, bilo čiju tetku“.

- Scenaristi ne pišu uloge za 40-godišnje glumice, osim ukoliko se ne radi o ogorčenim ženama. Oni više ne žele da budeš žena, da vodiš ljubav - takvih uloga nema - rekla je španska filmska diva.

Glumica je izjavila da je u Španiji snimila više od 100 filmskih uloga, ali da se sa 40 godina gotovo potpuno posvetila muzici i snimila dva albuma.

Prema njenim rečima, najvažniji trenuci u njenoj glumačkoj karijeri bili su snimanje filma "Promena pola", posle kojeg je odlučila da prekine da se bavi plesom, i tri filma snimljena sa režiserom Pedrom Almodovarom.

- Ali, svi filmovi su mi važni, pa i potpuni promašaji, pošto nas uče kako da radimo.

Ona je rekla da joj je poznato koliko se u Srbiji ceni španski film i izrazila oduševljenje jer je u Beogradu sve intervjue radila na španskom jeziku, pošto su novinari govorili španski.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Splash hellomagazin
Tagovi: viktorija abril

Najnovije vesti