Prestonica zabave: Vodič kroz Tajland

Prestonica zabave: Vodič kroz Tajland

Autor: | 25/02/2016

0

Iako je Tajland postao sinonim za uživanje na egzotičnim ostrvima, posebnu pažnju posvetite Bangkoku, oduševiće vas grad koji živi 24 časa dnevno!

Bangkok je jedan od onih gradova koji vas u sekundi osvoje, čim krenete sa aerodroma, dočekaće vas toliko različitih senzacija: krivićete vrat u pokušaju da prebrojite koliko zaista spratova imaju ti neboderi (ni ne trudite se, i više od osamdeset), pokušaćete da ispratite svaku tablu koja reklamira svetske brendove (ovde su zastupljeni apsolutno svi), začudiće vas neverovatna saobraćajna gužva (na pojedinim semaforima čeka se do deset minuta), a još i više apsolutna smirenost svih učesnika u saobraćaju. To će vam biti i prva lekcija, Tajlanđani su izuzetno strpljivi i vredni i u poslednje dve decenije zabeležili su jednu od najvećih stopa rasta na svetu.

U ovoj prestonici ima skoro hiljadu i po hotela, Mövenpick Hotel Sukhumvit otvoren je prošle godine i nalazi se na centralnoj lokaciji, a gostima nudi prostrane sobe i fantastičan bazen na krovu. Sukosol hotel pripada tajlandskom lancu koji je u vlasništvu istaknute porodice sa Tajlanda koja se bavi šoubiznisom, tako da ovaj hotel, iako ogroman, može da se podiči odnosnom prema gostima kao u intimnim porodičnim hotelima.

Grand Palace

Neizostavna turistička atrakcija jeste kraljevska palata Grand Palace, koja postoji od 1782. kada je i Bangkok postao glavni grad monarhije Tajland. Radi se o imanju koje obuhvata kraljevsku rezidenciju, pagode, hramove, spomenike... Tokom dana palatu poseti na hiljade turista pa se potrudite da dođete pre otvaranja kako biste mogli neometano da uživate u ovom monumentalnom kompleksu. Svi ljubitelji mode moraju posetiti kuću Džim Tompson, osnivača čuvene kompanije Thai Silk Company. Džim je na Tajland stigao kao deo trupa američke vojske, a ostao je jer se zaljubio u lokalnu kulturu, a zaslužan je i za tehnologiju farbanja tajlandske svile. Njegova kuća je sačuvana u potpunosti, uz antikvitete koji pokrivaju period od XIV vekova.

Ako ste raspoloženi za shopping, ozbiljno se pripremite ‒ pričamo o gradu koji ima dvestotinak tržnih centara! Preporuka ide Siam Centeru koji je jedan od prvih, ali je i danas izuzetno popularan, idite pravo na treći sprat gde su smešteni najzanimljiviji tajlandski dizajneri. Tačno preko puta nalazi se Siam Paragon koji je jedan od najvećih tržnih centara u Aziji, pored obimnog spiska zakupaca (tu su svi, od Valnetina i Diora, sve do Harrods čajdžinice i Mandarin Oriental shopa).

Ako želite da upoznate tajlandsku kulturu, bukirajte dnevnu turu u seocu Sampran Riverside, radi se o mestu koje neguje autentične običaje i gde iz prve ruke možete naučiti više o razvoju ove azijske države.

Uz prosečne februarske temperature od 28 stepeni i punih osam sunčanih sati, ovaj grad je idealan za beg od hladne zime.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti