Penelope Kruz: Zvezda koja odbija da previše sija

Penelope Kruz: Zvezda koja odbija da previše sija

Autor: | 22/02/2016

0


Špansku fimsku divu sa zavidnom holivudskom karijerom retko viđamo na crvenom tepihu, pogotovo ako za to nema neki dobar razlog. Ali, kad se Penelope Kruz negde pojavi, prisutni ostaju i bez teksta i bez daha.

Tako je prošle nedelje na spektakularnoj premijeri komedije „Zulender 2“ oduševila okupljene reportere kratkim performansom kada je u društvu Irine Šajk i kolega iz filma - Bena Stilera, Ovena Vilsona i Vila Farela - kao manekenka prošetala improvizovanom pistom.

Bio je to glamurozan povratak lepotice sa Pirinejskog poluostrva, koja je na premijeri u Londonu, a potom i u Los Anđelesu blistala u kreacijama sa potpisima kuća „Ateljie Versaće“ i „Balmein“.

Metalik haljina sa izrezom sa strane te večeri posebno je isticala njenu vitku figuru, ne otkrivajući previše, a zanosna Penelope podsetila je na dive iz „zlatnog doba“ Holivuda. Nekoliko dana kasnije pojavila se sa suprugom Havijerom Bardemom na dodeli nagrada „Goja“ u Madridu, gde par, inače, provodi najviše vremena.

Opšti zaključak je da četrdesetjednogodišnja glumica izgleda bolje nego ikada.

„Oskarovski“ par uspeo je da iznenadi svet pošto je njihova predstavnica za štampu objavila da su bračne zavete razmenilipočetkom jula 2010. na tajnoj ceremoniji u domu svojih prijatelja na Bahamima. Istog leta dobili su sina Lea, a pre nešto više od dve godine na svet je došla i kćerka Luna.

Almodovarova muza više puta je objašnjavala zašto ne haje za slavu i zbog čega je njen brak tabu tema zbog koje je, ako se slučajno pomene, u stanju da istog trena stavi tačku na intervju. Paparaci ih prate na svakom koraku, ali - nema tu nikakve mistifikacije, jer oboje vode prilično miran život, nimalo tipičan za velike zvezde.

- Ne uživam pod svetlima reflektora. Nisam od onih koji po svaku cenu izlaze na mesta gde će ih slikati fotografi i svi koji imaju mobilni telefon. Ne želim pažnju. Trudim se da budem neprimetna. Domaćica sam i moram da priznam da je to najbolja stvar na svetu. Odlično kuvam, važno mi je da svakog dana na stolu imamo sveže pripremljenu hranu. Nisu mi mrske ni krpa ni metla, a i podove ribam sa lakoćom - kaže Penelope uz osmeh.

Kada je postala majka, svima je stavila do znanja da se njen život promenio i da sada ima druge prioritete. Dovoljan joj je jedan film godišnje, kaže, mada se trudi da mesto snimanja ne bude Holivud. Takođe, smatra da Kalifornija nije mesto gde bi njena deca trebalo da odrastu.

- Za Los Anđeles me veže mnogo uspomena. Neke su lepe, neke baš i nisu. Navikla sam na evropski način života. Gluma nije moj jedini posao, aktivan sam član dobrotvornog društva „Majka Tereza“ u Kalkuti u Indiji i portparol fondacije koja zbrinjava napuštenu decu na jugu Azije. Rad sa nesrećnima pomogao mi je da pobedim neke svoje strahove koji su me pratili od rane mladosti.

Između ostalog pobedila je i nervni slom o kome danas otvoreno priča, naglašavajući da je to bio najgori period njenog života. Kada joj kažu da je seks-simbol novog milenijuma, Penelope odmahne rukom i ističe da uopšte ne voli da snima ljubavne scene „osim ako baš ne mora“. Ipak, jednu posebno izdvaja. A to nije ona čuvena iz Almodovarovog hita „Šunka, šunka“, koju je snimila sa svojim budućim mužem.


- Meril Strip mi je uvek bila idol. Bolje rečeno ja sam njome opsednuta. Bila sam presrećna kada su me pozvali da zajedno uradimo jednu kampanju za humanitarnu organizaciju koja se bori protiv side. Čim sam došla na snimanje, sela sam pored nje. U toplesu. To je bila najzanimljivija ljubavna scena koju sam ikada snimila. Izljubim je kad god se sretnemo. Verovatno misli da sam luda - smeje se španska lepotica, koja nesumnjivo ima smisla za komediju, u šta možemo da se uverimo i u novom „Zulenderu“.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver/Getty/Splash, Rex
Tagovi: penelope kruz