Tri savršene destinacije za zimski Medeni mesec

Tri savršene destinacije za zimski Medeni mesec

Autor: | 21/02/2016

0

Naravno, tokom leta možete ići skoro svuda u svetu, uživati u suncu i uživati u ljubavi drugog "sunca" - supružnika. Ali, ukoliko planirate svadbeno putovanje u zimskom periodu želimo da ohrabrimo mladence da nije sve izgubljeno. Odlaganje puta za toplije dane nije jedina opcija. Zimi možete provesti medeni mesec uz romantičnu i toplu atmosferu, bez mora ili okeana.

Spakujte kofere, a mi ćemo vam pokazati interesantna mesta...

Medeni mesec u Mađarskoj

Mađarska je zemlja koja je poznata po svojim posebnim nacionalnim specijalitetima i veličanstvenoj arhitekturi. Savetujemo da posetite Budimpeštu. Grad je poznat po prisustvu brojnih termalnih izvora. U toplim kupkama ne samo da ćete zagrejati svoje kosti, već ćete popraviti svoje zdravlje, koja je možda bilo malo narušeno tokom napornih priprema za svadbu. Ukupno, grad ima 13 terapeutskih izvora.

Kulturni program može da obuhvati i posetu sledećih znamenitosti: Castle Okrug, Ribarski kulu, Tunel Buda castle, Oceanarium (nalazi se u tržnom centru "Kampona"), Kraljevski dvor. Mi ne možemo ignorisati gastronomsku stranu puta. Vi i vaš partner možete uživati u mađarskoj nacionalnoj kuhinji za malo novca. Savetujemo vam da na Medenom mesecu u Budimpešti probate mađarski gulaš, paprikaš sa piletinom, štrudlu od višanja i naravno, da nazdravite čašom vina što ste se našli na ovom divnom mestu.

Medeni mesec u Švajcarskoj

Ako ste vi i vaš suprug ljubitelji aktivnog ski odmora, onda je vreme da "ubodete skijanje" u Švajcarskoj. Najpopularnija skijališta su Moritz, Engelberg, Verbier, Zermatt. Ne morate samo skijati, posetite bazene sa mineralnom vodom, učestvujte u trkama pasa i igrajte polo na ledu. Nakon ovakvih aktivnosti na otvorenom otvoriće vam se apetit. Zadovoljite vašu glad lokalnim prženim krompirom sa kobasicom, a onda zasladite medeni mesec slatkim čokoladnim poljupcima.

Medeni mesec u Danskoj

Ako ste umorni od buke i vreve i želite da provedete Medeni mesec u mirnom mestu, onda preporučujemo da posetite Dansku. Posetite Kopenhagen. Glavni grad države, iako se smatra najmirnijim u Evropi, sigurno neće biti dosadno mesto za vaš Medeni mesec. U Kopenhagenu možete posetiti Narodni muzej, Park Trivoli, Operu ili Crni dijamant, Dansku carsku biblioteku. Dok hodate ulicama Danske uživajte u poznatim danskim sendvičima sa raznovrsnim nadevima.

Gde god da krenete, ne zaboravite da ste na Medenom mesecu. Uživajte u svakom trenutku, ne svađajte se oko sitnica i uživajte u novom statusu - muža i žene.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin

Najnovije vesti