Haljina za kojom su poludeli modni urednici

Haljina za kojom su poludeli modni urednici

Autor: | 21/02/2016

0

Za modne znalce ime Alesandra Mičela nije nimalo strano, s obzirom na to da je pre dolaska na mesto kreativnog direktora Gucci 12 godina dizajnirao modne dodatke za brend.

Nakon debitovanje u ulozi kreativnog direktora 2015. posebnu pažnju javnosti Mičl je dobio lansiranjem ženske kolekcije za proleće-leto 2016. U spomenutoj kolekciji istakla se haljina koja je se pojavila na naslovnicama mnogobrojnih svetskih modnih magazina.

Haljina nalik ružičastom kapkejku s valovitim ombre slojevima, crtanom mašnom na struku, rubovima V-izreza i jastučićima na ramenima u kratkom roku osvanula je na nekolicini naslovnica svetskih modnih magazina.

U popularnoj haljini s Gucci potpisom naslovnicu američkog izdanja magazina Elle ovog januara krasila je Runi Mara. Model Leksi Boiling našao se u identičnoj haljini u januarskom broju korejskog izdanja Vogue, dok Edi Kempbel krasi britansko izdanje za mart.

PRETTY IN PINK: we are all swooning over Edie Campbell on March British Vogue wearing Gucci. Spring is coming!

A photo posted by Ozzie Rizzo Hair & Beauty (@ozzierizzo) on Feb 18, 2016 at 1:22am PST

Glumici i modelima u nošenju Gucci haljine na naslovnici pridružila se sestra kultnog britanskog modela. Loti Mos tako je svojim likom ulepšala glavnu stranicu holandskog izdanja magazina L'Officiel u it haljini. Poput Kejt, Loti se otisnula u modne vode i u kratkom roku postala je traženo ime.

Ali ako izuzmemo to da je Mičelova kreacija stvorena za Gucci prelepa i zanimljiva, neobična je pojava videti istu haljinu u kratkom roku na nebrojenim naslovnicama modnih magazina.

New Vogue Korea by the bass ass and killer dancer @cassblackbird ?

A photo posted by Lexi Boling (@lexiboling) on Jan 15, 2016 at 2:28pm PST

Za ovakav scenarij ne tako davno delili su se otkazi, o čemu najbolje govori primer Pradine haljine koja se pojavila na čak pet naslovnica modnih magazina u septembru 2015. Prema saznanjima New York Posta, zaposleni koji je slao identičnu haljinu na mnogobrojne adrese modnih magazina dobio je otkaz zbog svoje greške.

Još nije poznato na koji su način u Gucci  reagovali na ovu ne tako čestu pojavu.

Absolutely love Little Miss Moss on the cover of @lofficielnl #lottiemoss read everything about it on the-Mom.com. #themom

A photo posted by The MOM - By Janine (@themom_com) on Feb 18, 2016 at 12:27am PST

Komentari (0)

Loading
, Foto:instagram/facebook/Gucci hellomagazin
Tagovi: gucci