Kejt Midlton: Mentalno zdravlje naše dece ne sme biti tabu tema

Kejt Midlton: Mentalno zdravlje naše dece ne sme biti tabu tema

Autor: | 17/02/2016

0

Princeza Kejt Midlton bila je urednica "Hafington Posta" na jedan dan. Ona je to iskoristila da bi govorila o mentalnom zdravlju dece.

Vojvotkinja od Kembridža je tom prilkome napisala blog u kojem je otvoreno diskutovala o tabu temi među roditeljima – mentalnom zdravlju najmlađih.

Nakon udaje ona se posvetila radu s raznim humanitarnim organizacijama, a neke od njih brinu o deci i mladima s mentalnim poteškoćama.

Ona je napomenula da je odrasle često sramota da zatraže pomoć za svoju decu, jer se boje da će biti okarakterisani kao loši roditelji.

- To mora da se promeni. Mentalno zdravlje naše dece mora biti pojednako važno kao i fizičko. Predugo smo se stideli da priznamo da našoj deca treba emotivna ili psihijatrijska pomoć, brinuli smo se da će stigma povezana s ovim problemima štetiti njihovoj budućnosti. Kao i mnogi drugi roditelji, Vilijam i ja ne bismo oklevali da potražimo pomoć ako bi ona zatrebala našoj deci. Želimo da ohrabrimo Džordža i Šarlot da pričaju o svojim emocijama, da im usadimo alate i osećajnost zbog kojih će biti puni podrške za svoje prijatelje kada postanu stariji. Znamo da malo dete koje se bori sa svojim emocijama ili ima mentalnu bolest nije nikakva sramota - napisala je princeza Kejt u svom blogu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin,rs Guliver/Getty Images
Tagovi: Kejt Midlton