Šapić poklanja svoje medalje u humanitarne svrhe

Šapić poklanja svoje medalje u humanitarne svrhe

Autor: | 05/02/2016

0

Aleksandar Šapić, bivši vaterpolo reprezentativac, predsednik opštine Novi Beograd i osnivač Humanitarne fondacije Novi Beograd odlučio je da sve medalje osvojene tokom bogate sportske karijere, pokloni u humanitarne svrhe, putem aukcije na sajtu Fondacije www.budihuman.rs.

Ovu odluku danas je saopštio u prostorijama Humanitarne fondacije Novi Beograd, na čijoj internet stranici će već od danas svi zainteresovani moći da licitiraju za vredna odličja.

- Sve medalje, sa najvećih svetskih takmičenja, koje sam osvojio tokom svoje sportske karijere, pokloniću u humanitarne svrhe, kako bi se pomoglo deci kojoj je pomoć neophodna da bi nastavili normalan život. Medalje su nešto najvrednije što imam, ne računajući samo moju decu i porodicu. Ovom odlukom hteo sam da pokažem da materijalne stvari, ma koliko nam značile nisu važne koliko jedan ljudski, pre svega dečji život - rekao je Šapić.

Obrazlažući odluku koja je mnoge iznenadila, on je rekao da je doneta još pre godinu dana, kada je sa radom počela Humanitarna fondacija Novi Beograd, i kada se suočio sa teškim životnim pričama i bolestima dece koji su korisnici Fondacije.

Proteklih nekoliko meseci radilo se na pronalaženju najboljeg rešenja i izrade sajta za aukcije po najvišim standardima, tako da svako ko želi da donira neki vredan predmet ima uslove da to uradi i zna gde je tačno otišao novac od toga. Na sajtu za aukcije biće nekoliko kategorija, od umetnosti, mode do sporta, a prva licitacija su Šapićeve medalje.

- Želim da svojim primerom podstaknem i druge, i biću srećan ako budem uspeo da druge motivišem da svoje vredne stvari poklone na ovaj način i time nekom pomognu - rekao je Šapić.

Govoreći o rezultatima Fondacije u proteklom periodu Šapić je naveo da je stiglo oko million SMS poruka, a da je prikupljenim novcem do sada lečenje i druga pomoć omogućena za 43 dece. Trenutno se pomoć prikuplja za 63 dece, 30 odraslih, osam udruženja i sedam ustanova.

U svojoj bogatoj sportskoj karijeri, za reprezentacije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije Šapić je odigrao 385 utakmica i postigao 981 gol, po čemu je rekorder, a osvojio je 20 medalja na velikim takmičenjima. Tokom svoje karijere, igrajući za Partizan, Zvezdu, Bečej, Kamolji, Savonu i Šturm, osvojio je 21 trofej, uključujući i titulu prvaka Evrope sa Bečejcima.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo