Anabela Atijas: Godišnjica braka na Tenerifama

Anabela Atijas: Godišnjica braka na Tenerifama

Autor: | 02/02/2016

0

Tri godine sreće i skladnog braka, Anabela Atijas i njen suprug Andrej odlučili su da obeleže putovanjem na Tenerife, na koje su krenuli u društvu njihove kćerke, dvoipogodišnje Blankice.

Starije kćerke poznate pevačice Luna i Nina ovog puta su zbog školskih obaveza morale da ostanu u Beogradu, ali će im ponosna majka po povratku sa ostrva doneti poklone.

Iako su supružnici krajem prošle godine, tačnije 24. decembra, imali intimnu proslavu u svom domu, tek pošto su obavili svoje poslovne obaveze otišli su na putovanje.

- Baš na našu godišnjicu braka, ja sam imala zakazan nastup, tako da to nije bio dobar termin za putovanje. Usledili su praznici, te smo odlučili da putovanje povodom godišnjice odložimo. Ispostavilo se da je druga polovina januara najbolje vreme i otisnuli smo se na put u društvu naše kćerke.

Odluku da odu na Tenerife doneli su jer otac Anabelinog supruga već dugo tamo živi, a Andreju je dobro poznato da je to jedno od najlepših kanarskih ostrva, na kome je mnogo puta do sada boravio.

- Odmaramo se u gradu Porto de la Kruz u porodičnom stanu mog supruga koji se nalazi na severu ovog prelepog ostrva, a naš turistički vodič je Blankičin deda, koji se sjajno snalazi u toj ulozi, mada i Andrej prilično dobro poznaje ovaj deo Španije. Zahvaljujući njima, već u prvih nekoliko dana uspeli smo da obiđemo mnoge zanimljive lokalitete - prenosi svoje utiske zvezda dens muzike.

- Do sada smo videli vulkan Teide, koji se nalazi na tri hiljade sedamsto metara nadmorske visine, što je ujedno i najviša tačka u čitavoj Španiji. To je bilo nestvarno iskustvo i imali smo utisak da se nalazimo na nekoj drugoj planeti. Bili smo i u parku prirode “Loro”, gde ima predivnih životinja, što je posebno zanimljivo bilo Blankici, mada smo i mi stariji uživali. Tamo smo odgledali nastup kita Orke i posetili pingvinarijum. Posetili smo i grad glavni grad Santa Kruz, gde smo popili kafu na trgu Kolumba, sa koga je krenuo na put na kome je otkrio Ameriku. Oduševljena sam i vegetacijom na ovom ostrvu, koja je zaista čarobna - priča Anabela koja je uspela da spozna zbog čega Tenerife zovu i “ostrvo sreće”:

Ovo mesto poznato je po blagoj klimi i prelepim prirodnim lepotama, od kojih su mnoge zakonom zaštićene zbog vulkana, rezervata endemskih vrsta ili, pak, nesvakidašnjih pejzaža. Anabela tvrdi da nisu mogli da izaberu bolje mesto da obeleže tri godine skladnog braka, a društvo im prave i mnogi Andrejovi prijatelji koji žive na ostrvu.

- Svake večeri izlazimo sa prijateljima, uživam u dobrom društvu i specijalitetima španske kuhinje i vinima.


Na ovom predivnom putovanju Anabela će proslaviti i svoj četrdeset prvi rođendan, koji će dočekati spokojno uz ljubav voljenog muškarca.

- Tri godine braka sa Andrejom prošlo je kao tren. Zbog poslovnih obaveza često smo oboje putovali, selili smo se i nije baš uvek bilo lako. Bilo je mnogo lepih trenutaka, ali smo pobedili i mnoga iskušenja, što je samo učvrstilo našu ljubav - zaključuje Anabela.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Privatna arhiva