Pileća salata sa kus-kusom i pomorandžama

Pileća salata sa kus-kusom i pomorandžama

Autor: | 28/01/2016

0

Piletini posebnu sočnost daje sok od limuna i pomorandže.

Sastojci:

2 pune šake kus-kusa
1 limun, samo sok
3 pomorandže, 2 samo sok, 1 cela
maslinovo ulje
so i sveže mleveni crni biber
pileće meso (ostaci pečenog pileta)
vlašac
svež bosiljak, listići
grašak

Priprema:

1. Stavite kus-kus u posudu i prelijte sa malo ključale vode (voda treba da pokrije žitarice nekoliko centimetara). Ostavite oko 15 minuta, dok kuskus apsorbuje tečnost.

2. U odvojenoj posudi za mešanje, umutiti zajedno sok od limuna i sok od dve pomorandže sa maslinovim uljem i začiniti solju i sveže i mlevenim crnim biberom, dodajući još maslinovog ulja po želji. Sipajte preliv preko kuvanog kus-kusa i ostavite ga da upije preliv oko 10 minuta.
3. U međuvremenu, oljuštite preostalu pomorandžu. Isecite je na veće komade. Dodajte komade pomorandže, piletinu i bilje na kus-kus i promešajte lagano.
4. Podelite grašak u dva tanjira ili dve plitke posude, a zatim lagano promešajte sa piletinom i kus-kus salatom.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recept recepti

Najnovije vesti