Sa ovim haljinama napokon treba da se pozdravite

Sa ovim haljinama napokon treba da se pozdravite

Autor: | 25/01/2016

0

Diktati modnih trendova koji se svako malo menjaju mogu da učine da određeni odevni predmeti deluju zastarelo i out, a da toga niste ni svesni. Kako biste na vreme znali razliku između modernog i zastarelog modela haljine, vodstvo stranice Polyvore duboko je zaronilo u podatke pretraživanja stvorivši listu od pet haljina kojih definitivno treba da se rešite.

Haljine s kragnom

Ovaj model haljina koji inspiraciju vuče iz 60-ih godina, nanovo je postao popularan polovinom dvehiljaditih. Haljine s kragnom, svoju popularnost duguju zvezdama poput Alekse Čang i Zoi Dešanel kojima su upravo one bile čest odabir.

Nakon solidne, višegodišnje vladavine na modnoj sceni, haljinama s kragnom danas osetno pada popularnost. Kako otkriva vodstvo stranice Polyvore, zanimanje za haljine s kragnom 2015., palo je za 168 odsto.

Haljine dubokog dekoltea

Modeli haljina s dubokim V-izrezom proteklih  godina su doživele veliki povratak usled nove modne fascinacije 70-im godinama kada je upravo ovaj model haljine bio najpopularniji. Trend haljina s dubokim V-izrezom nimalo nije lak. Zbog izreza koji doseže gotovo do polovine stomaka, iziskuje dovoljnu dozu hrabrosti koje mnoge žene nemaju. Glavni razlog slabe potražnje za ovim haljinama na stranicama Polyvorea (pad od 138 posto) možda upravo leži u njihovoj "komplikovanosti" za nošenje koja uključuje neprestanu brigu i poglede prema dekolteu.

Haljine dugih rukava bodycon

Haljine bodycon ne tako davno važile su za seksi, sofisticiran odevni komad. Ipak, nakon nekoliko godina velike popularnosti šopingholičarke su osetno izgubile interes za njih što potvrđuje i stranica Polyvore koja otkriva kako je potražnja za ovim haljinama u 2015. pala za 113 posto.

Kao razlog osetnog pada popularnosti ovih haljina mnogi vide u jeftinim verzijama od materijala žersej koji je s godinama preplavio tržište.

Haljina bandaža

Polovinom nultih godina, bandage ili trakaste haljine preplavile su modni svet, najpre zahvaljujući francuskom dizajneru Herve Legeru. Gotovo svaka svetska zvezda nije propustila priliku da zablista u njoj, zbog čega je postala najtraženija haljina svog vremena. U današnjim vremenskim okvirima ova haljina i nije tako sjajan odabir.

Prema podacima iz prošle godine, vodstvo stranice Polyvore otkriva da je potraga za modelom bandage pala za 135 posto.

Haljine peplum-kroja

Ne tako davno haljine peplum-kroja davale su zavodljivu retro notu, a najveću popularnost bežile su 2009. Danas, ovaj model haljine deluje i više nego zastarelo, što potvrđuje i tim Polyvirea koji navodi da se potraga za haljinama peplum-kroja prošle godine srozala za 117 posto.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/splash/promo/asos hellomagazin
Tagovi: haljine moda trend