Pet najboljih uloga Šarliz Teron (video)

Pet najboljih uloga Šarliz Teron (video)

Autor: | 24/01/2016

0

Prošle sezone Šarliz Teron je ostvarila dve sjajne uloge, a obe su, kažu i kritičari i publika, vredne i Oskara i svih ostalih filmskih nagrada koje postoje. Međutim, ni njena Furioza iz Pobesnelog Maksa, ni Libi iz odličnog trilera Tamno mesto ove godine se nisu našle među nominovanima za najbolju žensku ulogu, opominje The Guardian. No, s obzirom na vreme kada su se ova ostvarenja pojavila u bioskopima, verovatno ne bi ni bilo moguće da uđu u trku za prestižno priznanje.

Britanski list zato je podsetio čitaoce na najupečatljivije uloge zanosne glumice. Na mestu broj jedan je, naravno, Monstrum i serijski ubica Ajlin Vurnos zbog koje se lepa Šarliz transformisala do neprepoznatljivosti i zadivila svet.

Ni traga jednoj holivudskoj divi pod maestralnom maskom one surove žene, prerano ostarele od lošeg života. Južnoafrička zvezda dala je sve od sebe, zauvek ušetavši u kolektivnu svest ne samo ljubitelja sedme umetnosti, već i ostatka planete. Te 2004. godine zasluženo je osvojila Oskara za po mnogima najveću žensku ulogu svih vremena posle Skarlet O'Hare.

Đavolov advokat je jedan od prvih filmova koje je snimila po dolasku u Los Anđeles. I danas se na pomen tog neobičnog trilera mnogi prvo sete Šarliz, pa tek onda Ala Paćina i Kianu Rivsa.

U dolini Ila je niskobudžetan triler koji je radila posle Monstruma i u kojem se nijednom nije nasmejala, uverivši kritičare da može mnogo više od uloge za koju je nagrađena Oskarom.

Slična priča bila je i sa Severnom zemljom, dramom o borbi za ženska prava u kojoj je igrala – rudara. To je bila druga nominacija za Oskara, a treću je dobila zahvaljujući drami Young adult. Iako je ostvarila još jednu vrhunsku ulogu, ovaj film je proglašen za jedan od najpotcenjenijih koji su nastali tokom protekle holivudske decenije.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/splash
Tagovi: Šarliz Teron

Najnovije vesti