Stefan Kapičić: Uloga u Dedpulu ostvarenje dečačkog sna

Stefan Kapičić: Uloga u Dedpulu ostvarenje dečačkog sna

Autor: | 22/01/2016

0


Glumac Stefan Kapičić kaže da mu je uloga Kolosusa u filmu Dedpul, ostvarenje dečačkog sna i “zlatna medalja” u karijeri.

Film Marvelovom anti-heroju Dedpulu 11. februara stiže u srpske bioskope, a pred holivudske zvezde Rajana Rejnodlsa u filmu igra i srpski glumac Stefan Kapičić koji je, gostujući u Novom danu televizije N1, rekao da od kad zna za sebe, zna za stripove Marvela i DS Comicsa, i da je oduvek sanjao da bude superheroj.

- To osećenja je specifično. Ponosan i rećan si kad radiš Šekspira i drugačije filmove i predstave, ali to je lični ponos, a ovo ispunjava razne segmente - objašnjava on i dodaje da je put do uloge u Dedpulu bio komplikovan, u samo tri-četiri slobodna dana koja je imao, uspeo je da ode na audiciju u SAD i vrati se nazad. Desetak daana nakon poslednje audicije, oko tri sata ujutro probudio ga je agent i rekao mu da je dobio ulogu svog života.

- Počeo sam da se smejem, pa da zamalo plačem. To je toliko predivno osećanje da ću ga pamtiti ceo život - kaže Kapičić.

Govoreći o Rajanu Rejnoldsu, Kapičić kaže da nema čoveka koji bi Dedpula glumio bolje od njega. Rejnolds je, prema njegovim rečima, harizmatičan, zgodan, velika zvezda i veoma otvoren. Pored Rejnoldsa, sjajnu saradnju u Holivudu je, kako kaže, imao i sa Kiferom Saterlendom i Robertom Daunijem Džuniorom.

Kapičić podseća da je već devet godina u Americi, kao i da ljudi iz našeg regiona jako puno rade u Holivudu, navodeći primer Radeta Šerbedžija, Gorana Višnjića, Danisa Tanovića, Branke Katić, Sergeja Trifunovića...

- Imamo velike glumce tet-a-tet sa velikim američkim imenima - smatra Kapičić i dodaje da je njegov uspeh, uspeh svih drugih, i obrnuto.

On podseća da radi u celom regionu, i da je jako vezan za zemlje bivše Jugoslavije. U Crnoj Gori igra u pozorištu, a u Hrvatskoj je npr. učestvovao u desetak projekata za redom, dok se u domaćem sitkomu “Andrija i Anđelka” oprobao u ulozi Zagrepčanina, i to u paru sa svojom devojkom, hrvatskom glumicom Ivanom Horvat.

Govoreći o filmu “Bićemo prvaci sveta” u kojem glumi svog oca Dragana Kapičića, Stefan kaže da mu je to bila velika čast.

Kada je reč o stanju u kulturi u Srbiji, Kapičić ocenjuje da je ono tragično, i da se stvari nažalost samo menjaju na gore. Odnos države prema kulturi ocenjuje kao tužan, i podseća da je čak i zdevedesetih tri odsto budžeta bilo izdvajano za kulturu.

Što se tiče budućih uloga, Kapičić kaže da sa rediteljom Dedpula, Timom Milerom, priprema seriju slučnu “Igri prestola”, a pored toga, radi i na nekoliko predstava i filmova, dok nije isključeno i da će Dedpul dobiti nastavak, ukoliko ostvari uspeh u bioskopima.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin

Pročitajte još